Srbija i Francuska na terenu: Spektakl u čast legendarnog Tonija Parkera

RTS
Srbija i Francuska na terenu: Spektakl u čast legendarnog Tonija Parkera

LION - Košarkaši Srbije od 21.00 igraju utakmicu protiv nacionalnog tima Francuske u sklopu priprema za Olimpijske igre u Parizu. Ženska reprezentacija je u uvodnom duelu poražena od domaće selekcije sa 85:63. Cjelovečernji spektakl u Lionu zamišljen je i organizovan u čast Tonija Parkera, čiji će dres sa brojem devet danas biti povučen iz upotrebe.

Srpske košarkašice su bile u vođstvu tek do sredine prve dionice.

Uvod u duel košarkaša Francuske i Srbije i ceremoniju povlačenja dresa Tonija Parkera nije bio neizvestan. Srpske košarkašice su zahvaljujući odličnom startu Jovane Nogić i slabijem "uzletanju" domaćina uspjele da se domognu prednosti od 17:9 na četiri minuta do kraja prve dionice. Marin Žoanes je sa dvije trojke otvorila seriju od deset poena za svoj tim, pa je nakon prvih 10 minuta rezultat bio neriješen - 19:19.

Vrlo jaka i intenzivna obrana Francuskinja donosi prevagu u nastavku meča. Drugu dionicu je ekipa Žan-Emea Tupana dobila sa 21:13 i ta prednost je samo nadograđivana do finiša.

Uspjele su srpske košarkašice da se sredinom treće dionice spuste na minus šest (51:45), ali bez prilike za preokret.

Marin Žoanes je najefikasnija na obe strane sa 18 poena (4/11 za tri), uz pet asistencija i tri skoka. Badijan i Vilijams su je ispratile sa po 12 poena.

Ivon Anderson je završila kao najefikasnija košarkašica Srbije sa 16 poena, a jedna asistencija joj je falila za dabl-dabl. Jovana Nogić je upisala 15, a Saša Čađo 14 poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana