Srbija bez Jokića, Micića i Kalinića; Pešić: Jokić istrošen mentalno i fizički

Tanjug
Foto: sportsport

BEOGRAD - Srpski košarkaši Nikola Jokić, Vasilije Micić i Nikola Kalinić definitivno neće igrati na Svjetskom prvenstvu, otkrio je selektor Svetislav Pešić.

"Sa Jokićem je obavljeno nekoliko razgovora. On se i fizički i mentalno istrošio i jednostavno nije spreman da preuzima odgovornost onako kako se to od njega očekuje", objasnio je Pešić.

Takođe, izostaju ranije povrijeđeni Vladimir Lučić, Nikola Lukić, a na spisku nije ni Luka Mitrović, koji je tražio slobodno da zaliječi povrede. Takođe Vasilije Micić je zamolio da propusti ovo okupljanje.

-Niko danas nema klasičnog plejmejkera, nije ni Vasa Micić klasični plejmejker. Dobra je stvar da je Avramović u punoj formi, apsolutno motivisan. Ja vjerujem u Avramovića, iskustvo Stefana Jovića, jer znamo kakav je on igrač. Ako njegova situacija u porodici bude u redu, biće tu. I porodica želi da on igra. Makro Gudurić je već pokazao da može da bude sjajan na toj poziciji, on je bio prvi plej Fenera cijele sezone. Znate dobro Jaramaza, koliko može da uradi, šta je sve uradio prošle godine. Mi malo zaboravljamo, rekao je Pešić. 

Na širem spisku su: Aleksa Avramović, Dušan Beslać, Bogdan Bogdanović, Dejan Davidovac, Marko Gudurić, Ognjen Jaramaz, Nikola Jović, Stefan Jović, Vanja Marinković, Nikola Milutinov, Nemanja Nedović, Filip Petrušev, Aleksej Pokuševski, Aleksa Radanov, Dušan Ristić, Alen Smailagić, Boriša Simanić, Nikola Topić i Uroš Trifunović.

Ipak od stanja povreda zavisi da li će Aleksej Pokuševski da igra, kao i Stefan Jović koji ima problema u porodici.

Svjetsko prvenstvo održaće se od 25. avgusta do 10. septembra u Japanu, Indoneziji i na Filipinima, a Srbija će igrati u Manili, u Grupi B, sa Južnim Sudanom, Kinom i Portorikom.

Dva najbolja tima će u drugoj rundi formirati novu grupi sa dvije ekipe iz Grupe A u kojoj su Angola, Dominikanska Republika, Filipini i Italija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana