Spektakl u Palama: Crvena zvezda gost Jahorine u prijateljskom meču

Milan Zubović
Spektakl u Palama: Crvena zvezda gost Jahorine u prijateljskom meču

PALE - Košarkaški spektakl sprema se u Palama, gdje će večeras od 18 časova protivnik Jahorine u premijernim meču u novoj sezoni biti Crvena zvezda.

Riječ je o prijateljskoj utakmici koja izaziva mnogo pažnje ne samo u Palama već i ostalim dijelovima Republike Srpske jer stiže aktuelni šampion ABA lige i Srbije koji će ove jeseni ponovo nastupati u Evroligi, a svi ljubitelji "loptanja pod obručevima" imaće priliku da na djelu vide bivše i sadašnje reprezentativce Srbije Miloša Teodosića, Nikolu Kalinića, Nemanju Nedovića, Luku Mitrovića, Ognjena Dobrića, Dejana Davidovca... Biće to prva kontrolna utakmica beogradskog tima koji je svoje pripreme započeo 19. avgusta, a renoviran je tokom ljeta. Kao pojačanja stigli su Kodi Miler-Mekintajer, Ajzea Kanan, Majk Daum, Uroš Plavšić... S druge strane, ekipa Jahorine prošle sezone prvi put je postala šampion Republike Srpske i naredne jeseni imaće debitantski nastup u Ligi BiH. Dolazak Zvezde predstavlja vrhunski marketinški potez kao najavu za predstojeću sezonu.

- Očekujemo da Crvena zvezda dođe u punom sastavu sa svih 16 ili 17 igrača, a čak i ako neko od njih ne bude stigao, to neće umanjiti spektakl jer je beogradski tim prepun zvijezda. Igranje prijateljske utakmice sa Zvezdom za nas predstavlja veliko priznanje. Velika je čast naći se na terenu sa takvim košarkaškim veličinama. Mnogo je košarkaša kojima se tokom karijere ne posreći da odmjere snage sa tako jakim ekipama i igračima, a nama se posrećilo ove godine. Biće to veliko iskustvo za nas i veliki događaj koji prevazilazi Pale i bitan je za cijeli region, ali i Republiku Srpsku. Sve je spremno za spektakl i zaista vjerujem da će biti događaj za pamćenje - izjavio je trener Jahorine Miro Vukoje za "Glas Srpske".

U skladu sa mogućnostima Jahorina je formirala tim. Neki igrači su otišli, neki ostali, a stigla su i kvalitetna pojačanja potrebna za nastup u višem rangu od onog u kojem su se takmičili.

- Počeli smo pripreme prije desetak dana i pokušaćemo da budemo dostojni protivnici na terenu mada smo svjesni da su oni tri nivoa iznad nas i izlišno je porediti se sa njima. Vidjećemo koliko smo napredovali i ovo će biti sjajna pozivnica svim ljubiteljima košarke da nas bodre u idućeoj sezoni kao što su to radili prošle, kada smo stigli do šampionske titule - dodao je Vukoje.

Rakočević

Bivši srpski košarkaš Igor Rakočević prokomentarisao je procenat domaćih igrača u Crvenoj zvezdi za iduću sezonu Evrolige, gdje je njegov bivši klub lider takmičenja sa 64 odsto domaćih u sastavu (11/17).

- Ako gledamo ovaj parametar, broj domaćih igrača u ekipi nije toliko merodavan koliko ukupan broj minuta koje oni provedu na terenu. U tome bi KK Crvena zvezda verovatno bio još dominantniji na prvom mestu. Ne garantuje rezultat, čak je i mnogo teže doći do rezultata bez mnogo dobrih stranaca, ali svakako je za pohvalu i meni se sviđa. Uz još jedno dobro pojačanje na poziciji visokog igrača, sastav tima može biti izuzetno dobar za ovu sezonu - napisao je Rakočević na "Iksu".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana