Smailagić: Pre SP sam rekao da osvajamo medalju

Milan Zubović
Foto: FOTO: D. POZDEROVIĆ

LAKTAŠI - Virus koji je tokom priprema pokosio košarkaša Partizana Alena Smailagića i deset dana prikovao za krevet uticao je da se krilni igrač ne bude među reprezentativcima Srbije koji su na Svjetskom prvenstvu izborili finale gdje će igrati sa Njemačkom (nedjelja, 14.30 časova).

- Još pre početka prvenstva rekao sam da ćemo osvojiti medalju i ne znam šta dalje da pričam hahahaha. Očekujem da pobedimo i videćemo kako će se momci osećati. Čujem se sa Avramovićem, on je super momak, oduševljen je i ovo je za njega veliko iskustvo koje će da donese u iekipu i bićemo bogatiji za igrača više - istakao je Smailagić.

On je analizirao pobjedu protiv Hapoel Jerusalima na turniru Igokee u Laktašima.

- Nema toliko promena u igri, ali nekoliko igrača treba da uđe u sistem. Na kraju mi smo ekipa kao porodica što se videlo i danas na terenu kao što je bilo prošle sezone. Hapoel je jako dobra ekipa i interesantno je bilo igrati protiv njih i rezultat pokazuje da je do samog kraja bilo neizvesno. Na kraju nismo odustajali, imali smo više energije i to je to - rekao je Smailagić.

Idući susret čeka ih protiv Turk Telekom u subotu u Banjaluci od 18.30 sati i to na otvorenom terenu Nacionalnog teniskom centra Republike Srpske.

- Očekujem nešto novo jer prvi put igram na otvorenom terenu što bi trebalo da bude zanimljivo te se nadam lepoj atmosferi i dobroj igri - dodao je Smailagić.

Protiv Hapoela imao je nekoliko snažnih zakucavanja.

- Mislim da je zbog manje kilaže i rekli su mi da se ne gojim više - kroz šalu je rekao Smailagić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana