Slobodan Kecman, trener juniora Igokee: Zadržati mirnu glavu i energiju

Milan Zubović
Slobodan Kecman, trener juniora Igokee: Zadržati mirnu glavu i energiju

LAKTAŠI - Na krilima osvajanja Lige šampiona juniori Igokee dočekuju polufinale ABA lige gdje će im večeras od 19 časova protivnik biti Crvena zvezda.

Momci Slobodana Kecmana prošlog vikenda osvojili su premijerno izdanje FIBA takmičenja i nošeni elanom velikog uspjeha ukrstiće koplja s vicešampionom Evrolige. Aleksandrovčani u svojim redovima imaju MVP Lige šampiona Dušana Makitana dok “crveno-bijeli” najviše računaju na Nikolu Topića koji je bio najkorisniji igrač završnog turnira elitnog takmičenja. Pred ovaj susret Kecman spušta loptu i najavljuje još veće iskušenje od onog kojeg su imali u Turskoj prije nekoliko dana.

- Nema mjesta euforiji. Proslavili smo uspjeh i okrenuli se treninzima. Treba zadržati mirnu glavu i energiju te probati nastaviti u istom ritmu - istakao je Kecman za “Glas Srpske”.

Iako je njegov tim domaćin završnog takmičenja i imaće prednost domaćeg terena uloga favorita prepuštena je gostima.

- Nismo favoriti, ali ćemo se boriti do posljednjeg daha, kao što je to bio slučaj u Turskoj kada smo postigli nestvaran uspjeh. Domaći teren daje nam određenu prednost i svim silama ćemo se truditi da ga odbranimo, ali isto tako da budemo dobri domaćini. Kao favorita vidim Megu koja godinama unazad ima kontinuitet u radu - naglasio je Kecman.

Pred turnir u Turskoj on se morao odreći nekoliko igrača. Naime, FIBA je dob od 18 godina postavila kao granicu, dok je granica u ABA ligi 19 godina pa će se nekolicina njih priključiti sastavu.

- Igraće Ognjen Stanković, Ognjen Radošić, Dušan Makitan, Vasilije Kuridža i još neki koji su iznijeli turnir u Bursi. Ponovo moram da mijenjam tim, ali smo se već pomalo navikli pa nam neće teško pasti. Vjerujem da ćemo dobiti na kvalitetu kada nam se priključe igrači koji zbog godina nisu mogli da igraju u Turskoj. Nadam se da će Sergej Jovanović biti spreman jer je finale protiv Tofaša odigrao povrijeđen. Koliku je on želju imao tad da igra to je neopisivo. Na kraju finala, kada smo pobijedili, rekao mi je da ne može stati na nogu. Pitao sam ga od kada te boli noga, a on mi je odgovorio “od prve četvrtine”. Nije želio da mi kaže za bolove tokom meča jer je mislio da ću ga poslati na klupu, a imao je veliku želju da igra - rekao je Kecman.

Prije ovog meča snage će odmjeriti Mega i Cedevita Olimpija od 16 sati. Utakmica za treće mjesto je u četvrtak od 14 sati, a finale od 17.

Dvojac stigao u sekund do 12

Ekspedicija Igokee susrela se s mnogim problemima u Turskoj. Ognjen Stanković i Ognjen Radošić nisu mogli da igraju prva dva meča prvog dana, a stigli su neposredno pred početak utakmice s Nimburkom.

- Bukvalno, deset minuta pred utakmicu stižu Stanković i Radošić koji su bili priključeni seniorskom sastavu pa su propustili prva dva meča. Bilo je veliko pitanje hoće li stići zbog leta avionom i transporta do dvorane. Treća naša utakmica samo što nije počela i Stanković je tražio da se presvuče dok smo mi pred sam početak morali intervenisati da se izmijeni protokol za utakmicu da bi on mogao nastupiti. Suvišno je govoriti koliko su nam oni bili od pomoći - rekao je Kecman.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana