Slobodan Kecman, trener juniora Igokee: Niko neće doći kao turista

Milan Zubović
Slobodan Kecman, trener juniora Igokee: Niko neće doći kao turista

BANjALUKA - Trener juniora Igokee Slobodan Kecman počeo je pripreme ekipe za nastup na premijernom izdanju FIBA Lige šampiona koja će od 11. do 15. aprila biti održana u Bursi.

Mladi tim iz Aleksandrovca nastupaće u grupi A zajedno sa Nimburkom, Hapoel Jerusalimom, Ostendeom i Mursijom, dok će u grupi B igrati Ritas, Ludvigzburg, Tofaš, Bnei Herzlija i Tenerife.

- Tek sam počeo sa skupljam informacija o našim budućim protivnicima da bih što bolje spremio tim za naredna iskušenja. Već sada je jasno da su ekipe, svih deset, veoma kvalitetne čim su se prijavile za ovo takmičenje te sigurno ne dolaze kao turisti. Iskreno gledajući obje grupe su izjednačene, a mnogi se zavaravaju jer juniorske timove gledaju kroz seniorske, što nije isto po kvalitetu, formi, načinu igre... Imamo nekih video-snimaka naših protivnika starih dva-tri mjeseca, tako da nam neće mnogo poslužiti, jer možemo očekivati da se svi timovi pojačaju i spreme neko iznenađenje - rekao je Kecman za “Glas Srpske”.

Raspored takmičenja je veoma gust. Prvu utakmicu mladi tim iz Aleksandrovca odigraće protiv Ostendea 11. aprila od 11.15 časova, dok će se istog dana sastati sa Mursijom (20.15). Drugog dana na redu je okršaj protiv Nimburka (15.45), a trećeg slijedi Hapoel (11.15). Dva najbolja tima će proći u polufinale (14. aprila). Dan kasnije je finale, dok će ostale ekipe razigravati za plasman.

- Turnirski je tip takmičenja, sličan onom u ABA ligi, tako da smo naviknuti na to. Zbog neparnog broja ekipa svako će odigrati po dva meča u jednom danu, a nama je to na rasporedu odmah prvog dana. Računam da je bolje da odmah igramo dvije utakmice dok smo još odmorniji nego da to bude trećeg dana - dodao je Kecman.

Ambicije nisu definisane jer još ne znaju stvarnu snagu rivala, dok će i Igokea imati određena pojačanja za ovaj turnir.

- Imaćemo pojačanja jer mi u klubu nemamo to godište pa vjerujem da ćemo sa nekoliko igrača biti konkurentni. Očekujem da damo svoj maksimum, da pariramo ostalim rivalima i iskoristimo šansu za pobjedu. Svi rivali u grupi su izuzetno jaki, što se vidi po organizaciji njihovih klupskih struktura. Domaćin turnira Tofaš ulaže ozbiljne novce u klub, Tenerife ima jednu od najboljih akademija u Španiji i bili su veoma zagrijani da uzmu organizaciju turnira - zaključio je Kecman.

ABA liga

Samo pet dana nakon turnira u Turskoj Igokea će igrati završni turnir juniorske ABA lige, kojem je ujedno domaćin. Polufinale je na rasporedu 19. aprila u kojima se sastaju Mega - Cedevita Olimpija i Crvena zvezda - Igokea. Finale je 20. aprila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana