Slavija upisala prvi trijumf ove sezone u Ligi BiH: Džoker pobjeda

Milan Zubović
Slavija upisala prvi trijumf ove sezone u Ligi BiH: Džoker pobjeda

ISTOČNO SARAJEVO - Sa novim trenerom na klupi Slavija je prekinula crni niz i konačno došla do prve pobjede ove sezone u Ligi BiH.

Košarkaši su do trijumfa stigli pred svojom publikom protiv Borca, koji su nadigrali tek nakon produžetka rezultatom 80:77 (70:70) pa je kormilar ekipe Aleksandar Vržina uspješno započeo mandat u Istočnom Sarajevu. Većinu susreta Slavija je vodila i malo je nedostajalo da sve to prospe na isteku 40. minuta kada je Džerod Vest pogodio tri slobodna bacanja za izjednačenje. Banjalučani su dodatnih pet minuta otvorili serijom 5:0, na šta je domaćin uzvratio sa 8:0 i potom sačuvao prednost protiv desetkovanog rivala.

- Ovaj trijumf smo nazvali džoker pobedom, jer smo svi u klubu svesni da će malo koja ekipa iz donjeg dela tabele pobediti Borac pa imamo dvostruku korist. Nakon slavlja lakše se diše i atmosfera je odmah živnula, jer nakon uvodnih 0-4 nikome nije bilo lako - izjavio je Vržina za “Glas Srpske”

Utakmicu je vodio nakon samo četiri odrađena treninga sa ekipom.

- Rekli su mi da ekipa ima velikih padova u igri tokom drugog poluvremena i svidelo mi se da smo se vratili nakon dva pada. Imali smo dobijenu utakmicu, ali smo ušli u produžetak. Momentum je bio na strani Borca koji je startovao sa 5:0, da bismo uzvratili sa 8:0 te dobili. Bili smo bolji, borbeniji i zaslužili da pobedimo. Dva puta smo se izdigli iz ponora, što je odlika ekipa koje imaju karakter i volju. Sada će nam biti mnogo lakše da radimo, jer su igrači shvatili da mogu pobediti bilo koga te da imaju potencijal za to što smo pokazali u praksi. Verovali su u debe i slavili smo. Raduje me što su igrači, koji su bili u krizi, odigrali dobre utakmice, posebno u odbrani i što smo sve ispoštovali do kraja - naveo je Vržina.

Poslije imenovanja na funkciju Vržina je najavio mogućnost promjena u timu i to nakon meča sa Borcem, što je i potvrdio da će se desiti. Ipak otkaza neće biti.

- Zadovoljan sam ekipom koju imam na okupu, ali je jasno da pojedini igrači imaju veliku minutažu, što ih maksimalno iscrpljuje pa ćemo stoga angažovati jedno ili dva pojačanja da rasteretimo te momke koji će tada biti produktivniji. Uz to imaću i veće opcije u napadu i odbrani, a o kojim pozicijama je reč ne bih još da govorim - naglasio je Vržina.

Poenteri

Najefikasniji kod pobjednika bio je Henri Tenksli sa 18 poena, Darko Damjanović je dodao 16, uz 15 skokova, dok je Diante Bah imao 15 poena i 14 skokova, koliko je ubacio i Aleksandar Ilić. Kod Borca Džerod Vest je postigao 25 poena, pratio ga je Radoš Šešlija sa 16 poena i osam skokova.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana