Skandal u NBA ligi: Niksi tužili 14 osoba, među njima i srpski trener

GS
Foto: The Canadian Press

Srpski trener Darko Rajaković preuzeo je Toronto Raptorse i tako postao tek drugi trener iz Srbije koji je vodio tim u NBA ligi.

Prije zvaničnog debija na klupi kanadskog tima pojavile su se informacije da je protiv njega i njegovih saradnika podnesena tužba od Njujork Niksa. Oni tvrde su odnijeli povjerljive informacije.

Novinar Aleks Smit tvrdi da je član Darkovog tima Ikečukvu Azotam ilegalno uzeo više od 1.000 fajlova i snimaka i zbog toga je podnijeta tužba protiv Rajakovića, Azotama i još 12 osoba.

- Optuženi Rajaković i drugi članovi Raptorsa iskoristili su Azotama kao „krticu“ u organizaciji Niksa, da bi dobili informacije koje će im pomoći da vode Raptorse – navodi se u optužnici.

Navodno, među tim fajlovima se nalaze i „napredni izvještaji skauta“, a Niksi tvrde da je Azotam sve te informacije dostavljao Rajakoviću i članovima Toronta.

- Srpski trener novajlija koji nema svoje metode i organizacionu strukturu – navodno piše u optužnici.

Iz Toronta se nisu oglasili, ali su američki mediji prenijeli da oni „negiraju sve optužbe i da će sarađivati s Niksima“.

Rajaković je početkom juna došao na ovu poziciju nakon što je u proteklim sezonama bio član stručnog štaba Memfis Grizlisa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana