Sferopulos otkrio ko još odlazi iz Zvezde

Tanjug
Sferopulos otkrio ko još odlazi iz Zvezde

BEOGRAD - Trener košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos rekao je poslije večerašnjeg poraza od Reala (58:72) da je odbrana bila dobra i da je napad zakazao, dodajući da su neki igrači dali sve od sebe, a da su drugi mogli da odigraju mnogo bolje.

-Igrali smo protiv izuzetno kvalitetne ekipe, šampiona Evrope i lidera na tabeli. Igrali smo protiv najbolje odbrane i jednog od najboljih napada Evrolige. Zadržali smo taj napad na samo 72 poena. Imali smo nekoliko prilika da se možda vratimo, ali promašili smo mnogo zicera i otvorenih trojki. Neki igrači su dali sve od sebe, ali neki su mogli mnogo bolje -  rekao je Sferopulos na konferenciji za novinare poslije utakmice.

Na tribinama Arene bilo je 19.714 navijača.

-Hvala navijačima koji su bili uz nas i podržavali u teškim trenucima i vjerujem da će stići bolji dani - dodao je Grk.

Što se tiče Šabaza Nejpira, koji je tražio da ne igra večeras jer pregovara sa drugim klubom, Sferopulos je rekao da Amerikanac neće odigrati više nijedan meč u dresu Zvezde.

-Nije lako pronaći nove igrače u ovom trenutku, ali doveli smo Fredija Gilespija jer on može da nam donese energiju pod obručima i u odbrani. Pokušaćemo da dovedemo kvalitetnog igrača kao zamjenu za Nejpira, ali tržište je veoma siromašno i pola Evrope traži pojačanja – istakao je.

Sferopulos je potvrdio da će Ognjen Kuzmić napustiti Zvezdu i istakao da Majk Tobi ostaje u klubu.

-Kuzmić je van tima jer teško može da dobije minute u ovom trenutku. On je veliki profesionalac i veoma vrijedno radi, ali će morati da napusti ekipu i nađe novi klub. Tobi je dio tima, ostaje u ekipi, svjestan je da može i mora mnogo bolje i radiće na tome da se popravi - zaključio je Sferopulos.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana