Sferopulos: Mogli smo nešto više

Tanjug
Foto: Tanjug

Trener košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos rekao je poslije večerašnjeg poraza od Bajerna (66:74) u meču 27. kola Evrolige da je domaćin zasluženo pobijedio, ali i da je njegova ekipa mogla da uradi nešto više.

"Mislim da samo danas dobro započeli utakmicu. U napadu i odbrani smo imali dobar protok lopte. Bili smo vrlo koncentrisani na ono što smo planirali. Ali, Bajern je "zategao" odbranu u posljednjim minutima prve četvrtine. Vratili su se, nismo uspjeli to da kontrolišemo. Od tog momenta Bajern je kontrolisao utakmicu, ali smo bili u igri do posljednjeg momenta", rekao je grčki stručnjak na konferenciji za novinare poslije utakmice.

On je dodao da je zadovoljan što je ekipa u finišu meča pokazala karakter.

Zvezda bez trijumfa u Minhenu

"Važno je da smo se vratili iz minus 11 do minus dva. Imali smo otvorene šuteve za tri poena, zicere, kontranapade. Mislim da je Bajern zaslužio da pobijedi, ali smo i mi mogli nešto više. Odbrana je bila manje-više dobra, ali nisam srećan kako smo igrali u napadu, mučili smo se u nekim periodima igre. Naša produktivnost nije bila dovoljno dobra večeras i moramo da se popravimo u tom segmentu igre", zaključio je Sferopulos.

Crveno-bijelima pauza i osvajanje prvog pehara, Kupa Radivoja Koraća, u sezoni ipak nisu dali "vjetar u leđa", te je upisala 17 poraz, uz 10 pobjeda.

Ekipa Bajerna sada ima 12 pobjeda i 15 poraza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana