Selektor Francuske okrivio sudije za poraz od Srbije: Svašta su puštali

GS
Foto: KSS

PARIZ- Selektor košarkaške reprezentacije Francuske Vensan Kole označio je sudije kao jedan od faktora za poraz od Srbije u pripremnoj utakmici.

Košarkaši Srbije su u petak uveče u Lionu porazili selekciju Francuske rezultatom 79:67 i pokazala još jednom koliko ima "moćan" tim.

Nikola Jokić je zbog pet faulova isključen, a meč je završio sa 20 poena i 12 skokova, dok je 15 ubacio Bogdan Bogdanović, 9 poena je ubacio Avramović, a 8 Marinković, po 7 poena imali su Dobrić i Gudurić, 6 Petrušev, 5 Micić i Plavšić bez poena i 3 uhvaćena skoka.

Nakon poraza je Vensan Kole, selektor Francuske, bio jako ljut na sudijski trio: Ademir Zurapović, Boris Krejić, Luka Kastiljo, piše B92.

Prvo je na konferenciji dao kratak komentar o meču:

"Zaključak ovog meča je da se udaljavamo od igre koju želimo da igramo. Nemamo zaista rtješenja, tako da moramo biti konzistentniji. Videli smo pad u drugoj četvrtini. Prošli smo od 27:23 do 27:39. U tom trenutku više nismo imali ritam, potpuno smo stali, iako smo počeli utakmicu sa interesantnim kretanjima lopta je kružila, imali smo čiste šuteve", poručio je Kole.

Potom se dotakao pomenutih sudija:

"Druga lekcija je da smo se u drugom poluvremenu prilagodili čvrstini Srba. Već smo imali intenzitet, nedostajala nam je čvrstina. Mislim da je Batum podigao pobunu, pokazao kako treba biti agresivan i koristiti kriterijum suđenja koji je svašta dopuštao. Iako nismo igrali baš najbolje, to nam je omogućilo da se vratimo na četiri poena razlike. Nažalost, nismo uspjeli da se prebacimo na sljedećem posedu, što je omogućilo Miciću da postigne trojku. Izgubili smo i to je sasvim logično s obzirom na tok meča", smatra selektor Francuske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana