SC Borik organizuje basket spektakl

Darko Dragičević
Foto: G.S.

BANjALUKA - Sportski centar Borik organizuje sad već tradicionalni treći turnir u basketu „3x3”.

Turnir će se održati ispred sportske sale Starčevica naredna dva dana u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji.

Početak takmičenja je u petak u 17 časova, a u subotu su finalni mečevi nakon 20 časova. 

Direktor Borik Nenad Talić ističe da se ovim takmičenjima promoviše sport i zdravlje, te da u Sportskom centru rade i na popularizaciji sporta.

- Basket „3x3” je u velikoj ekspanziji, igra se na Olimpijskim  igrama, i nedavno je Srbija osvojila srebro na Evropskom prvenstvu. Ima sve više pristalica. Trudimo se da animirimo sve naše sale tako da će ovaj turnir biti na Starčevici, koja je najveća mjesna zajednica, a teren je na dobroj lokaciji i nadamo se dobroj posjeti. Na turniru će učestvovati po 16 timova u seniorskoj  i juniorskoj konkurenciji. U seniorskoj će igrati najkvalitetnije ekipe iz Republike Srpske i BiH. Imamo i bogat nagradni fond jer će pobjedniku pripasti 2500 KM, a  poraženom u finalu seniora 1000. Naravno uz pehare i diplome. Pozivamo navijače da dođu i uživaju jer će to da bude sjajan događaj  uz muziku koju će da puštaju di džejevi i brojne nagrade za publiku. Takođe biće prisutni i košarkaši Borca koji će prikazati svoje vještine - istakao je Talić.

Generalni sponzor turnira je kompanija Mocart.

- Kompanija Mocart je uvijek tu da podrži kvalitetne sportske događaje što ovaj turnir svakako jeste. Veliki broj kvalitetnih ekipa, sjajna posjećenost su najbolja preporuka za nas da podržimo turnir. Tu ćemo svakako da budemo i da navijamo za sport i da podržavamo sve kvalitetne događaje - poručila je Marija Ranilović, portparol kompanije Mocart.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana