Sandi Grubelić, novo pojačanje Košarkaškog kluba Borac: Iskustvom pomaže mladom timu

Darko Dragičević
Sandi Grubelić, novo pojačanje Košarkaškog kluba Borac: Iskustvom pomaže mladom timu

BANjALUKA - Košarkaški klub Borac u nastavak sezone ulazi jači za iskusnog beka Sandija Grubelića. Pomenuti košarkaš posljednji angažman je imao u Zlatiboru sa kojim je bio šampion ABA 2 lige te je osvajao i prvi dio Košarkaške lige Srbije.

Grubelić igra na poziciji beka i nakon drugog balona na Zlatiboru bilo je jasno da zbog povreda i oscilacija mladom timu iz grada na Vrbasu treba kvalitetno pojačanje pa se uprava odlučila za slovenačkog košarkaša. Banjalučani su u seriji od četiri poraza u Ligi BiH, dok su u ABA 2 ligi na skoru od dvije pobjede i tri poraza nakon dva turnira.

Bek je poznat ljubiteljima košarke u BiH, jer je sa uspjehom nosio dres sarajevskog Sparsa. Pored toga nosio je dresove Grosuplja i Škofja Loke, a prošao je i sve mlađe kategorije reprezentacije Slovenije.

- Ljudi iz Borca su kontaktirali sa mnom i lako smo se dogovorili o saradnji. Znam šta se od mene očekuje u narednom periodu i spreman sam da dam maksimum da bih pomogao ekipi da ostvari što bolje rezultate - istakao je Grubelić, koji se već priključio timu.

Slovenac ističe da odlično poznaje oba takmičenja u kojima će nastupati, jer je već igrao i ABA 2 ligu, kao i prvenstvo BiH.

- Većinu novih saigrača znam. Protiv dosta njih sam i igrao u ova dva takmičenja. Takođe poznajem rad trenera Zorana Kašćelana i nastojaću da se što prije uklopim u tim i da pomognem svojim iskustvom da ekipa zaigra bolje. Ovo je mlad tim koji je imao dosta promjena u sastavu i sigurno ću pokušati da im svojim iskustvom donesem kvalitet više. Ne plašim se izazova, znam kvalitet oba takmičenja u kojima Borac nastupa i treba da se što prije nametnem stručnom štabu. Igrao sam već ligu BiH, bio sam tri sezone u Sparsu, tako da znam šta me očekuje i u ovom takmičenju - dodao je Grubelić.

Bek je osvajao ABA 2 ligu sa ekipom Zlatibora, ali nažalost zbog propisa ekipa nije zaigrala u najvišem rangu regionalnog takmičenja.

- Ostaje žal zbog toga što nismo igrali ABA ligu, jer smo mi košarkaši na parketu ostvarili željeni rezultat, ali ostalo, nažalost, nije bilo do nas. Zaista sam proveo dvije sjajne sezone u Zlatiboru, vjerujem da sam tamo stekao odlične prijatelje i da ćemo zajedno pamtiti taj veliki uspjeh koji smo napravili - dodao je Grubelić.

Jan Rebec je nakon sjajne sezone u Borcu napravio iskorak u karijeri pa sad njegovim putem može da krene i Sandi.

- Čuo sam se sa Janom prije dolaska, rekao je sve najljepše o klubu i gradu, ali svako od nas gradi svoj put. Njemu svakako puno sreće u daljoj karijeri, a ja trenutno mislim samo kako da što prije nađem mjesto u timu i pomognem Borcu da krene sa boljim rezultatima - rekao je na kraju iskusni bek.

Debi protiv Bosne

Novi košarkaš Borca imaće debi za banjalučki klub u nedjelju, kada će u Boriku gostovati sarajevska Bosna (19.30). U ostalim mečevima prvenstva BiH sastaju se: subota: Prijedor Spartak - Sloboda (18), Promo - Posušje (18), Široki - Slavija (18), nedjelja: Mladost - Leotar (19), utorak: Spars - Orlovik (18).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana