Sa ovom ljepoticom Dragić će provoditi penzionerske dane (FOTO)

GS
Sa ovom ljepoticom Dragić će provoditi penzionerske dane (FOTO)

LjUBLjANA - Jedan od najboljih slovenačkih košarkaša Goran Dragić (38) sutra će zvanično završiti karijeru, a na oproštajnoj utakmici u "Stožicama" pojaviće se brojne legende.

Najavljeni su Nikola Jokić, Luka Dončić, Dirk Novicki, Stiv Neš, Dejan Bodiroga, Predrag Danilović, Aleksandar Đorđević, Marko Gudurić, Miroslav Berić i drugi.

Odlaskom u penziju, poznati košarkaš imaće mnogo više vremena za svoju djevojku Grejs Marfi iz Brazila, zbok koje je ostavio dugogodišnju suprugu Maju iz Srbije, sa kojom ima dvoje djece. Bivši slovenački internacionalac je posle razvoda ostao na Floridi, gde je proveo najuspešniji period svoje košarkaške karijere.

Ko je Grejs Marfi?

Grejs je uspješan preduzetnik i osnivač kompanije “Advanced Care Partners” (ACP), takođe je investitor, filantrop i majka dvoje djece, Lukasa i Nikolasa.

Kada se 2003. preselila u Sjedinjene Države, gdje je ostvarila svoj san, nije znala engleski i sa sobom je imala samo nekoliko kofera. Prvu priliku za rad dobila je u banci, a svojim trudom i zalaganjem za samo nekoliko godina napisala je veoma uspješnu poslovnu priču.

Povučen njegov broj

Dragić je sa reprezentacijom Slovenije osvojio Evropsko prvenstvo 2017. godine, pobjedom protiv reprezentacije Srbije u finalu i bio je MVP prvenstva.

U njegovu čast Košarkaški savez Slovenije povukao je dres sa brojem tri.

U NBA je proveo 15 godina, bio je član treće najbolje petorke 2014, a igrao je na Ol-star meču 29018. godine.

Karijeru je počeo u Slovanu, a zatim je igrao za Mursiju, Olimpiju, Baskoniju, a u NBA ligi za Feniks, Hjuston, Majami, Toronto, Bruklin, Čikago i Milvoki.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana