Rogatica teško do elite

Milan Zubović
Rogatica teško do elite

BANjALUKA - Odustajanje Budućnosti od nastupa u Ligi BiH iduće sezone samo je produbilo probleme s kojima se posljednjih godina susreću čelnici Košarkaškog saveza BiH.

Povlačenjem bijeljinske ekipe otvoreno je jedno prazno mjesto u elitnom rangu takmičenja koje bi trebalo da popuni klub iz Republike Srpske, a prva na listi je Rogatica kao vicešampion Prve lige RS. Ipak, i to je pod velikim znakom pitanja jer ekipa iz male sredine bez adekvatne pomoći velikog sponzora i opštinskih institucija ne može sama da iznese teret mnogo jačeg takmičenja od onog u kojem je nastupala do sada.

- Ukoliko nam stigne poziv da nastupimo u Ligi BiH, razmotrićemo ga sa svim članovima uprave. Sa odlukom nećemo žuriti jer ne želimo da se zalijećemo. Rezultat koji smo ostvarili prošle sezone ponos je svih nas u klubu i našem malom gradu - rekao je predsjednik kluba Ljubiša Racković.

Rogatica je prošle sezone bila druga nakon ligaškog dijela takmičenja sa istim učinkom kao i lider iz Prijedora koji je imao bolji međusobni skor. U polufinalu plej-ofa eliminisala je Drinu Princip, da bi rezultatom 2:3 bila poražena u finalnoj seriji plej-ofa Prve lige Republike Srpske od Prijedor Spartaka koji je stekao pravo nastupa u Ligi BiH iduće jeseni. Ukoliko dobije poziv i prihvati ga, Rogatica bi krenula stopama Slavije koja je prošle godine kao vicešampion Srpske ušla u Ligu BiH umjesto Bratunca koji je odustao od takmičenja, takođe zbog loše finansijske situacije.

Prošla sezona bila je debitantska u Ligi BiH za Budućnost koja je 2022. postala šampion Republike Srpske. Stigla je do trećeg mjesta u ligaškom dijelu takmičenja, da bi u plej-ofu prvo eliminisala Bosnu, a potom bila poražena od Igokee u polufinalu. U borbi za treće mjesto nadigrao ih je Široki koji je tako obezbijedio nastup u ABA 2 ligi, dok se klub iz Bijeljine nadao pozivnici borda regionalnog takmičenja. Ipak, nakon povlačenja dijela finansijera klub se opredijelio za povratak u niži rang, odnosno Prvu ligi Srpske, dok će pozivnicu za nastup u ABA 2 ligi najvjerovatnije dobiti Bosna, koja je imenovala doskorašnjeg trenera Budućnosti Josipa Pandžu za kormilara.

Potpisi

Novi član Budućnosti postao je Miloš Marković koji je stigao iz KA Fabrika. Ovo je samo još jedan u nizu potpisa tokom posljednjih dana jer je bijeljinski klub sklopio ugovore sa Miljanom Klještanom, Dinkom Peljtom, Sašom Lazićem, Jovanom Jevtićem, Aleksandrom Pirgićem, Đorđem Mičićem, Jovicom Kecmanom, kapitenom Nebojšom Erkićem, Novakom Manojlovićem i Nikolom Đorđićem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana