Rasplet na pomolu: Pretposljednje kolo Lige šest moglo bi da riješi sve putnike u plej-of

Milan Zubović
Rasplet na pomolu: Pretposljednje kolo Lige šest moglo bi da riješi sve putnike u plej-of

BANjALUKA - Pretposljednje deveto kolo košarkaške Lige šest BiH moglo bi da donese rasplet pred početak plej-ofa i odredi sve putnike u završnicu takmičenja. 

Sve tri utakmice biće odigrane danas od 19 časova. Mladost će ugostiti Slobodu, Igokea će biti domaćin Bosni, a Borac Širokom. Ekipa iz Mrkonjić Grada juriće svoju prvu pobjedu u ovom dijelu takmičenja i eventualnim slavljem oduzela bi šansu Tuzlacima da mogu do četvrtog mjesta na tabeli za koje se bore sa Bosnom koja ima bolju međusobnu razliku u Ligi šest. 

Igokea i Borac već su osigurali nastup u plej-ofu i sada se bore za prva dva mjesta na tabeli što im donosi prednost domaćeg terena u polufinalu. Aktuelni šampion ugostiće aktuelnog osvajača Kupa BiH koji ga je dva puta pobijedio ove sezone pa je sada prilika za revanš. Poraz Igokee u Sarajevu koštao je posla trenera Vladimira Jovanovića dok je novi strateg Marko Cvetković u problemima sa igračkim kadrom jer vjerovatno do kraja sezone neće igrati Mario Nakić koji je vrlo bitan član rotacije, a posljednji meč preskočio je i iskusni Sava Lešić koji kuburi sa povredom. Eventualnim slavljem Igokea će potvrditi prvo mjesto pred plej-of. 

Banjalučki tim poražen je od Širokog u Ligi šest kao i dva puta u prvom dijelu takmičenja tako da sada sprema osvetu. 

Eventualnom pobjedom protiv direktnog rivala izborio bi drugo mjesto na tabeli jer u slučaju da nakon desetog kola ima isti učinak kao Igokea biće iza nje jer ima slabiju međusobnu koš razliku. Široki stiže rasterećen jer je kao prvoplasirani tim ligaškog dijela osigurao nastup u ABA 2 ligi što je glavni cilj banjalučkog tima kojem bi drugo mjesto na tabeli donijelo prednost domaćeg terena u doigravanju i vrlo vjerovatno otvorilo put ka novom nastupu u drugom razredu regionalnog takmičenja. 

- I pored obezbijeđenog plej-ofa što je sjajan učinak za našu mladu ekipu i odličnih rezultata koje postižemo u Ligi šest siguran sam da motivacije neće faliti protiv Širokog koji je prvak ligaškog dijela. Volio bih da publika prepozna momentum i da nam vjetar u leđa protiv odličnog tima - rekao je trener “crveno-plave” ekipe Zoran Kašćelan. 

Borac će u posljednjem kolu gostovati kod Slobode, Igokea kod Širokog, dok će Mladost ići na noge Bosni. 

Liga šest

1. Igokea 8 6 2 635:557 14

2. Borac 8 6 2 609:572 14

3. Široki 8 5 3 614:582 13

4. Bosna 8 4 4 643:615 12

5. Sloboda 8 3 5 606:642 11

6. Mladost 8 0 8 544:683 8

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana