Radoš Šešlija povratnik u tim banjalučkog Borca: Ne plašim se uloge lidera

Darko Dragičević
Radoš Šešlija povratnik u tim banjalučkog Borca: Ne plašim se uloge lidera

BANjALUKA - Košarkaški klub Borac danas počinje s pripremama u kompletnom sastavu. Nakon što su proteklih sedam dana radili mladići pod vođstvom stručnog štaba na čelu s trenerom Zoranom Kašćelanom, sad će im se priključiti i starije kolege kao i pojačanja koja su Banjalučani doveli u ovom prelaznom roku.

Jedan od njih je i iskusni Radoš Šešlija koji je već s puno uspjeha nosio dres banjalučkog kluba. On je potpisao ugovor i predstavljaće veliko pojačanje na unutrašnjim pozicijama.

- Razlog zbog kojeg se vraćam u Borac jeste taj što su se poklopile klupske i moje lične ambicije za novu sezonu. Svideo mi se plan i vizija stručnog štaba i nadam se da će sve biti kako treba. Banjaluka mi je ostala u lepom sećanju u prvom mandatu tako da nije bilo dileme i srećan sam što sam opet u dresu Borca - rekao je Šešlija.

U novoj sezoni Banjalučani će imati podmlađen tim tako da se od Šešlije očekuje da svojim iskustvom pomogne ekipi kako bi ostvarili što bolje rezultate i da bude jedan od lidera. Nekoliko igrača s kojima je sarađivao u Banjaluci su i dalje u sastavu.

- Ekipa je dosta promenjena, ostalo je nekoliko igrača s kojima sam igrao u prvom mandatu. Ali siguran sam da ćemo i ove godine uspeti da se predstavimo kao respektabilna vredna poštovanja ekipa gde nijednom protivniku neće biti prijatno kada igraju protiv nas. Već nekoliko sezona sam u poziciji da bih trebao iskustvom da pomognem ekipi, tako da mi ta uloga nije strana. Trudiću se koliko mogu da opravdam poverenje trenera i ljudi koji su me želeli u ekipi - poručio je košarkaš.

Borac je proteklih sezona ostvario veoma dobre rezultate u domaćem prvenstvu kao i u regionalnoj ABA 2 ligi. Klub je smanjio budžet, najavio podmlađivanje ekipe tako da je teško očekivati da se rezultati ponove.

- Biće teško svakako, ovo je nova ekipa s puno mladih igrača i stremićemo da budemo što bolji u to ne sumnjam, a sad da li ćemo uspeti da ponovimo dobre rezultate iz prošlih sezona to ćemo videti na kraju. Sigurno je da ćemo se truditi da oni budu što bolji - dodao je na kraju Šešlija.

Inače Borac je ostao bez većine iskusnih igrača iz prošle sezone. Jan Rebec je pojačao Krku, Martin Džeron se vratio u Meksino, dok će Aleksandar Langović nastupati za poljsku Spujnu Stargrad. Stefan Lakić je pojačao Metalac iz Valjeva, Dušan Tanasković je otišao i MZT, dok će Siniša Šorak u narednoj sezoni biti član Sparsa.

Stigao i Radaković

Novi član banjalučkog kluba postao je mladi košarkaš Filip Radaković, koji pokriva poziciju krila, a dolazi iz Crvene zvezde. Paralelno je igrao za zemunsku Mladost u ligi Srbije i juniore Zvezde. Bio je član juniorske reprezentacije Srbije na Svjetskom prvenstvu u Mađarskoj i nastupio je na pet mečeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana