Prvo slavlje Jahorine u Ligi BiH: Trijumf za anale

GS
Prvo slavlje Jahorine u Ligi BiH: Trijumf za anale

PALE - Pobjeda Jahorine nad Radničkim u drugom kolu Lige BiH zauvijek će se pamtiti u redovima kluba jer je u pitanju prvi trijumf u elitnom rangu.

Ekipa iz Pala debitant je u najvišem rangu i slavila je rezultatom 86:72. Četu trenera Mira Vukoja do pobjede protiv tima iz Goražda koji je takođe debitant predvodio Stefan Mijović sa 17 poena, Rajko Gutalj dodao je 15, a po 14 su ubacili Gojko Sudžum i Filip Simić. 

- Slavlje u lokalnom derbiju daje ti energiju za naredni mjesec, a kad izgubiš onda imaš problem. Upisali smo poraz od Slavije pa je bilo teško vratiti se psihološki tokom sedmice uz probleme sa povrijeđenim igračima. Pred kraj sedmice smo se skupili i uhvatili pravi trenažni ritam mada se na početku vidio nedostatak treninga. Gosti su vodili, a mi smo jurili rezultat dok nas nije “probio prvi znoj”. Tada smo preuzeli kontrolu utakmice, podigli tempo i dobro drugu, a pogotovo treću četvrtinu te stigli do pobjede. Prva pobjeda mnogo nam znači i utisci su veoma pozitivni jer nam je podigla samopouzdanje. Radnički nam nije nepoznanica jer smo igrali sa njima. Vjerujem da ćemo doći do cilja. On je borba za prvih pet mjesta i plasman u Ligu za prvaka. Biće teško jer ima dosta kvalitetnih timova - dodao je Vukoje. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana