Prvi meč Filipina gledaće 50.000 ljudi, ne rade škole i institucije

Tanjug
Prvi meč Filipina gledaće 50.000 ljudi, ne rade škole i institucije

MANILA - Jedan od domaćina Svjetskog prvenstvu u košarci, Filipini, odigraće danas prvu utakmicu na Mundobasketu i izvjesno postaviti novi rekord po broju gledalaca.

Kako javlja izvještač Tanjuga iz Manile, organizatori protiv  Dominikanske Republike očekuju dolazak između 50.000 i 55.000 navijača u Filipino Arenu, a da bi rekord “pao” predsjednik države Ferdinand Markos suspendovao je rad u školama i javnim institucijama u dijelovima grada Metro Manila i Bulakan, kako bi obezbijedio dolazak što više ljudi u dvoranu.

Predsjednikova administracija je saopštila da je odluka o suspendovanju rada u školama i javnim institucijama zvanično stupila na snagu, ali da su izuzeti javni sektori čije dužnosti uključuju pružanje osnovnih i zdravstvenih usluga, pripremu i odgovor na katastrofe i izvođenje ključnih vladinih usluga.

Aktuelni rekord postavljen je 1994. godine na prvenstvu u Kanadi, kada je meč između Sjedinjenih Država i Rusije gledalo 21.616 navijača.

Meč između Filipina i Dominikanske Republika, predvođene Karlom Entonijem Taunsom, igra se od 20 časova po lokalnom vremenu, odnosno 14 časova po našem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana