Prvenstvo Republike Srpske za pionirke: Lider uzeo krunu

M. Z.
Prvenstvo Republike Srpske za pionirke: Lider uzeo krunu

GRADIŠKA - Pionirke Košarkaškog kluba Lider osvojile su titulu šampiona Republike Srpske na finalnom turniru održanom u Gradišci.

U finalu su pobijedile banjalučki Feniks rezultatom 60:51, a najefikasnije u domaćoj ekipi bile su Emilia Jovičić sa 20 i Anastasija Radivojac sa 12 poena. Kod Banjalučanki Teodora Nježić je ubacila 19.

U meču za treće mjesto Igman iz Istočne Ilidže savladao je Leotar iz Trebinja sa 77:68. Najbolji strijelac finalnog turnira bila je članica Igmana Nađa Reljić sa 53 poena, dok je za najkorisniju igračicu proglašena Emilia Jovičić iz pobjedničke ekipe.

- Naša titula definitivno je proizvod svih dosadašnjih treninga i događaja. Imamo dobru generaciju koja se svojim velikim radom izborila za šampionsku titulu. To su djevojčice koje treniraju i takmiče se godinama dok je ovo proizvod njihovog rada. Vrijedne su, dobre prijateljice i van terena, što se osjetilo u igri našeg tima tokom cijele sezone - naglasila je trener Lidera Ognjenka Jovičić.

Do titule su stigle na domaćem terenu, iako je bilo mnogo muke da dobiju organizaciju završnog turnira.

- Iako imamo sjajne uslove u dvorani jedva smo dobili organizaciju, jer u gradu nema hotela potrebnog za smještaj ekipa. Pomogao nam je KK Feniks iz Banjaluke, kao i ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić - izjavila je Jovičićeva.

Kao šampioni Srpske trebalo bi da nastupe na završnici prvenstva BiH, ali to takmičenje još nije precizirano.

- Takmičenje na nivou BiH i dalje je nepoznanica. Obično budu igrane završnice, mada u ovom trenutku nemamo termine. Problem predstavlja i neusaglašenost godišta mladih igračica - navela je Jovičićeva.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana