Prva liga Republike Srpske za košarkašice: Feniksov uzlet

Milan Zubović
Prva liga Republike Srpske za košarkašice: Feniksov uzlet

BANjALUKA - Treći put u klupskoj istoriji ekipa Feniksa postala je šampion Republike Srpske za košarkašice. Do titule ove sezone igračice iz Banjaluke stigle su bez izgubljenog meča, a u finalu plej-ofa sa 3:0 u seriji bile su bolje od bijeljinske Budućnosti.

Treću pobjedu izborile su na svom terenu rezultatom 70:54, što je označilo početak velikog slavlja mladih igračica koje sa klupe predvodi trener Darko Kosić. Sa po 17 poena Feniks su u trećoj utakmici predvodile Teodora Gvozden i Ivana Daković, koja je imala i deset skokova. Anđa Marendić dodala je 13, a Milica Milovanović 12.

- Čestitke mojim igračicama na sjajnoj sezoni koju smo završili bez poraza, dok je titula nagrada za uloženi trud i rad. Pored trofeja zadovoljni smo činjenicom da smo afirmisali neke mlade igračice iz našeg pogona, što za nas predstavlja veliki uspjeh. One su postale šampionke, što će im biti novi elan za nastavak karijera. Najveći teret tokom sezone iznijele su Ivana Daković i Anđa Marendić, dok su i ostale košarkašice sjajno iskoristile priliku i odigrale svoje uloge u timu. I baš tako, timski smo stigli do titule uz odličnu atmosferu koja nas je krasila, što nam je olakšalo rad - rekao je Kosić.

Finalnu seriju završili su na najbrži mogući način.

- Tokom sezone igrali smo pet utakmica protiv Budućnosti, koja nam je bila najveći rival. U finalu plej-ofa ekipa iz Bijeljine igrala je mnogo bolje nego tokom sezone i naša pobjeda sa 3:0 u seriji nije bila nimalo laka. Sve utakmice bile su veoma teške, jer se ekipa iz Bijeljine nije predavala nijednog trenutka, što je i nama godilo, jer samo tako možemo napredovati kao tim, ali i individualno - dodao je Kosić.

Osvajanjem titule Feniks je stekao pravo nastupa u Ligi BiH u kojoj je bio vicešampion 2021. godine, da bi prošle sezone ispao iz takmičenja, kada nije ostvario nijednu pobjedu.

- Već danas krećemo sa organizacijom naredne sezone. Igraćemo Ligu BiH i pravimo planove za nju - rekao je Kosić.

Šampionke

Šampionsku titulu osvojile su Anđa Marendić, Anastasija Zeljković, Lana Čolić, Ivana Daković, Teodora Gvozden, Jovana Milinić, Milica Milovanović, Bojana Stakić, Sara Ličina, Milica Kovačević, Milica Praštalo i Teodora Nježić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana