Predsjednik ŽKK Orlovi nezadovoljan stanjem u Ligi BiH: Ograničiti broj pojačanja za plej-of

Milan Zubović
Predsjednik ŽKK Orlovi nezadovoljan stanjem u Ligi BiH: Ograničiti broj pojačanja za plej-of

BANjALUKA - Rukovodstvo Ženskog košarkaškog kluba Orlovi apeluje da do početka narednog šampionata BiH bude promijenjen sistem takmičenja, odnosno bude ukinuta odredba o dovođenju igračica pred početak plej-ofa.

U taboru aktuelnog šampiona BiH ogorčeni su činjenicom da je klubovima dozvoljeno da angažuju košarkašice pred sam start doigravanja, čime se u neravnopravan položaj dovode oni klubovi koji tokom sezone ulažu novac i stvaraju igračice.

- Sistem takmičenja je nakaradan i to stanje mora biti promijenjeno. Imamo situaciju da se tokom sezone klubovi "provlače" do plej-ofa i onda mogu da dovedu kompletnu kvalitetnu petorku koju će platiti samo taj mjesec i doći do trofeja pa sav trud ostalih koji su se mučili tokom sezone pada u vodu. Tražimo da bude smanjen broj pojačanja za plej-of ili da bude utvrđen neki datum do kojeg se mogu dovoditi igračice. Recimo, mogao bi da posluži model iz Rumunije, gdje krajem februara završava prelazni rok pa igraš sa igračicama koje si angažovao do tada. U tom slučaju sve ekipe su u ravnopravnom položaju - istakao je predsjednik Orlova Luka Lugonja za "Glas Srpske".

Ponosan je na ostvarene rezultate ekipe iz prošle sezone koja je osvojila Kup Republike Srpske te prvenstvo i Kup BiH.

- Ponosni smo na činjenicu da smo Igokea i mi košarkaški šampioni BiH i da na najbolji način predstavljamo košarku Republike Srpske - dodao je Lugonja.

Zajedno sa ostalim saradnicima ne sjedi skrštenih ruku pa zajedno formiraju tim za koji će pretrpjeti promjene u odnosu na prošlu sezonu.

- Stvaramo dobru ekipu i želimo da podignemo kvalitet na viši nivo. Pregovaramo s pojačanjima i tražimo samo "suvi kvalitet," dok ćemo forsirati i naše mlađe igračice. Vjerujem da ćemo imati jaču ekipu nego što je to bio slučaj prošle sezone. Posljednja pojačanja su Jelena Zorić iz Srbije i Amerikanka Safija Li. Ranije je stigla Milica Đokić dok će ostati sestre Hana i Jana Predojević, Jelena Tadić, Danijela Mitrović, Marija Vulić, a naša velika želja je da ostane i Dragana Domuzin te bude nosilac ekipe. Napustile su nas Gorana Kondić, Tijana Šipka i Ivona Krakić koje su imale želju da odu iz kluba - naglasio je Lugonja.

WABA liga

Orlovi će i naredne sezone igrati WABA ligu što će im biti peta sezona u regionalnom takmičenju. Pored Banjalučanki za nastup u novoj sezoni još su se prijavili UBI Grac (Austrija), Banovići, Lavovi (BiH), Montana (Bugarska), Budućnost (Crna Gora), Zagreb (Hrvatska), Celje (Slovenija), Kraljevo, Sloga Požega, Duga Šabac (Srbija). Redovna godišnja skupština lige zakazana je za 30. jun u Slavonskom Brodu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana