Pred Banjalučanima odlučujući turnir ABA 2 lige: Nema kalkulacija

Darko Dragičević
Pred Banjalučanima odlučujući turnir ABA 2 lige: Nema kalkulacija

BANjALUKA - Pred košarkašima Borca je završni turnir ABA 2 lige na kojem će pokušati da izbore plasman u doigravanje. Banjalučani su nakon 10 kola na polovičnom učinku od po pet pobjeda i poraza.

Na posljednjem turniru u Širokom Brijegu ekipa će odmjeriti snage sa Pelisterom, Heliosom i Sutjeskom. Ove tri ekipe se na tabeli nalaze ispod Banjalučana i svaka pobjeda bi bila i te kako značajna. Prvi rival je makedonski Pelister (15 časova) sa četiri pobjede i šest poraza. Izuzetno iskusna ekipa koju vodi bivši igrač Partizana Andrej Magdevski, dok je tu Jure Planinić, te bek Stefan Mijović, bivši košarkaš Leotara i Mladosti. Glavni igrači tima su još Amerikanci.

- Za mene je malo iznenađenje loš rezultat Pelistera u dosadašnjem dijelu lige. Imaju veoma iskusnu ekipu sa nekoliko odličnih internacionalaca, tako da nas očekuje veoma težak i neizvjestan meč. Mi ćemo pokušati da iskoristimo mladost naše ekipe, da odigramo čvrsto u odbrani, što treba da nam otvori tranziciju i lagane poene. Sigurno je da ćemo pokušati da nametnemo svoj ritam - istakao je Sandi Grubelić, košarkaš Borca.

Ono što raduje Banjalučane je da su  mladi igrači iskoristili šansu u Trebinju kao i da se nova pojačanja sve bolje uklapaju u timu. Borac je doveo Sanija Čamparu i ranije Đorđa Miloševića.

- Stručni štab je zadovoljan partijom mladih igrača koji su odigrali sjajan meč i sad su na slatkim mukama. Takođe, naši novi saigrači su se odlično uklopili. Riječ je o iskusnim košarkašima koji su igrali u višim rangovima, tako da su se brzo adaptirali na naš sistem i vjerujem da će moći puno da nam pomognu u narednim duelima - dodao je Grubelić.

U Borcu ne žele da se bave kalkulacijama pred završni balon. Čak pet ekipa računa da može da izbori plasman u doigravanje.

- Ne bavimo se kalkulacijama. Nismo nijednog trenutka računali koliko bi nam pobjeda trebalo za prolazak. Idemo meč po meč. Iskreno, najviše smo koncentrisani samo na Pelister. Kasnije ćemo misliti na naredne protivnike. To je jedino ispravno. Balon je specifičan sistem gdje se igra meč na svaka dva dana, tako da ekipa mora da bude ne samo fizički već i mentalno spremna na to - poručio je na kraju Grubelić.

Stigao i Bojanić

Borac je dobio još jedno pojačanje. U ekipu je došao Vuk Bojanić, krilni centar koji je igrao za Leotar, a ranije za Lovćen.  Bojanić je želja trenera Zorana Kašćelana. Umjesto njega trebinjski klub je doveo Nikolu Pilindavića, člana Rogatice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana