Poznat sastav ekipa za košarkašku Ligu BiH: Srpska ostala bez kluba

G.S.
Poznat sastav ekipa za košarkašku Ligu BiH: Srpska ostala bez kluba

BANjALUKA - Upravni odbor Košarkaškog saveza BiH potvrdio je sve učesnike za narednu sezonu u Ligi BiH koja će doživjeti određene promjene u odnosu na prošlu.

Planirano je da takmičenje u najvišem rangu počne 7. oktobra, što ranije nije bilo praksa kada je datum starta takmičenja obično određivan “u minut do 12”. Liga će brojati 13 klubova, jedan više u odnosu na prošlu sezonu i takmičiće se Široki, Borac, Sloboda, Bosna, Leotar, Promo, Mladost, Slavija, Spars, Posušje, Orlovik, Prijedor-Spartak i Rama. Za razliku od prošle sezone nema Zrinjskog, koji je ispao u niži rang, jer je bio posljednji na tabeli, dok je Budućnost odustala od takmičenja zbog slabije finansijske situacije pa se nakon samo jedne sezone vratila u Prvu ligu Republike Srpske, koju je osvojila 2022. godine. Odustajanje tima iz Bijeljine značilo je da to upražnjeno mjesto pripada Košarkaškom savezu Republike Srpske. Ipak nije došlo do popune klubom iz Srpske, već je takmičenje prošireno na 13 ekipa, a debitanti Prijedor - Spartak, Orlovik iz Žepča i Rama iz Prozora ulaze kao prvaci Republike Srpske, odnosno KS Sistema A i KS Herceg-Bosne.

Prošle sezone kada je Bratunac odustao od nastupa u Ligi BiH zbog loše finansijske situacije zamijenila ga je Slavija kao vicešampion Republike Srpske, a i sada se očekivalo da bude slična situacija, odnosno da mjesto bude ponuđeno Rogatici, koja je zauzela drugo mjesto iz Prijedorčana, a ukoliko oni odbiju Drini Princip ili Radniku mada do toga nije došlo pa će Srpska i dalje imati pet klubova u ligaškom dijelu takmičenja.

Šesti klub biće Igokea, koja će se priključiti takmičenju pred kraj sezone, kada krene Liga šest za prvaka koja je ponov uvedena umjesto prošlosezonskog plej-ofa. U Ligu šest plasiraće se prvih pet timova iz ligaškog dijela sezone, odnosno 24 odigrana kola.

Vidačić vodi Slobodu

Dragoljub Vidačić je novi trener tuzlanske Slobode sa kojom je potpisao ugovor za narednu sezonu. Rođen u Trebinju, odrastao u Višegradu, gdje se afirmisao u Vardi. Zatim je bio član IMT-a, Crvene zvezde, Partizana, Hemofarma, Rabotničkog, Makedonikosa, Vojvodine, Čerkasija... Trenersku karijeru je počeo u juniorima Zvezde, vodio je Vardu, Bosnu Leotar i subotički Spartak, dok je jedno vrijeme radio u Kini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana