Povratak Simanića za pobjedu Borca

Milan Zubović
Foto: Fejsbuk

ŽEPČE - Prvu pobjedu u Ligi BiH ove sezone upisali su košarkaši Borca koji su slavili na gostovanju kod Orlovika rezultatom 96:77 u trećem kolu.

Banjalučki tim doživio je poraze u prva dva kola od Širokog i Bosne, ali sada je pokazao da je na pravom putu. Osim pobjede i dobre igre, trenera Marka Šćekića može radovati i povratak na parket Stefana Simanića kojem je ovo bila prva utakmica u sezoni.

Momak koji igra na poziciji centra imao je problema sa povredom ramena pa je tak sada dobio prve minute. Susret je završio sa 14 poena, a efikasniji od njega bio je Vuk Bošković sa 17, dok je Srđan Gavrić ubacio 13, a po deset Darko Talić i Đorđe Topolović. 

- Mnogo bitna pobjeda za nas i to na veoma teškom gostovanju kod nezgodne ekipe. Bilo je padova u našoj igri tokom meča, što smo uspjeli da prevaziđemo i utakmicu mirno privedemo kraju te dođemo do prvog trijumfa u Ligi BiH. To nam daje elan da nastavimo u istom ritmu, pogotovo nakon poraza u prva dva kola. Nesrećno smo izgubili od Bosne trojkom u posljednjoj sekundi, ali vjerujem da će nam se vratiti u narednim mečevima - rekao je Simanić za “Glas Srpske”. 

Pored pobjede, raduje ga i povratak na teren. 

- Imao sam povredu ramena zbog koje nisam bio na terenu mjesec i po dana i ovo je bila moja prva utakmica pa mi je i zbog toga pao kamen sa srca jer je teško gledati saigrače, a pri tom im ne možeš pomoći. Iskreno, zadovoljan sam svojom partijom, pogotovo kada se zna koliko sam dugo bio odsutan i da sam odradio samo dva treninga pred meč. Ipak, najbitnije je da smo pobijedili - naveo je Simanić. 

Ostali rezultat

Široki - Jahorina 90:64, Sloboda - Promo 91:80, Posušje - Leotar 55:82, Radnički - Mladost 86:77. Bosna - Slavija, Mostar - Spars (igrano sinoć). Plasman: 1. Široki 3-0, 2. Leotar 2-1, 3. Goražde 2-1, 4. Mladost 2-1, 5. Sloboda 2-1, 6. Bosna 2-0, 7. Borac 1-2, 8. Jahorina 1-2, 9. Promo 1-2, 10. Orlovik 1-2, 11. Slavija 1-1, 12. Spars 1-1, 13. Posušje 0-3, 14. Mostar 0-2. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana