Potop Zvezde: Olimpija u posljednjih osam minuta dala 24 poena

GS
Potop Zvezde: Olimpija u posljednjih osam minuta dala 24 poena

Košarkaši Crvene zvezde odigrali su meč desetog kola sa ekipom Olimpije iz Milana i tom prilikom su izgubili rezultatom 71:93.

Dosta spor start obje ekipe je obilježio prvu četvrtinu. Uloge su bile kompromitovane maksimalno, pa lideri tima nisu uspjeli da se istaknu u potpunosti. Utakmicu su dobro startovali Davidovac na jednoj, odnosno Maodo Lo na drugoj strani.

Ipak, i pored nekih grešaka nastalih kako u napadu, tako u odbrani i nešto osjetnijeg zaostatka, Zvezda u samoj završnici uspijeva da uspostavi kvalitetniju igru, pa dolaze do samo jednog poena zaostatka i dobrim rezultatom za ulazak u drugu četvrtinu.

Kreće Zvezda dobro pogotkom za dva Nedovića, ali pokreće Milano serijom od 7:0, u kojoj se posebno istakao Bortolani. Maodo Lo je nastavio da igra fantastičnu košarku do kraja poluvremena.

Ipak, tu se pojavljuje Davidovac po drugi put na ovoj utakmici da izvuče Zvezdu iz lošeg rezultatskog niza. Ofanzivni skokovi, otvorene trojke i sve je išlo njemu na ruku.

Na kraju dionice probudio se i Miloš Teodosić sa nekoliko brzih poena, a onda je uslijedila fantastična trojka nakon leđne promjene, kojom je izbacio Tonuta iz odbrane. Uslijedio je delirijum u Areni.

Prvo poluvrijeme je obilježila umjerena igra, ali i dosta trenerskih nadmudrivanja. Mali broj poena dokazuje i ispodprosečno raspoloženje u šutu, ali i veoma dobra odbrana obje ekipe.

Drugo poluvrijeme je bilo oličje konačnog rezultata. Startovali su domaći sa nekoliko vezanih koševa, ali onda stvar u svoju ruku uzimaju Šilds, Lo i Mirotić i bilježe vjerovatno najbolje drugo poluvrijeme u sezonu, prenosi Telegraf.rs.

Držala se Zvezda skoro do kraja, ali druga polovina četvrte četvrtine je bio momenat kada su izabranici Sferopulosa u potpunosti potonuli. U posljednjih osam minuta igre Milano je postigao čak 24 poena, dok je Zvezda uzvratila sa tek 10.

Najefikasniji u ekipi Zvezde bili su Davidovac sa 18 poena i šest skokova, odnosno Nedović sa 16 poena. 11 poena je dodao Mitrović, uz pet skokova i tri asistencije i dvije ukradene lopte.

U ekipi Milaneza najbolji pojedinac je bio Maodo Lo sa 32 poena, četiri skoka, tri asistencije i dvije ukradene lopte. Dobar je bio Šilds sa 19 poena i pet skokova. Nikolo Meli je dodao 11 poena.

Zvezda narednu utakmicu igra kod kuće protiv Efesa, dok će ekipa Olimpije Milana kod kuće dočekati ekipu Žalgirisa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana