Portoriko poslije produžetka savladao Južni Sudan

Tanjug
Portoriko poslije produžetka savladao Južni Sudan

MANILA - Košarkaši Portorika su poslije produžetka savladali Južni Sudan rezultatom 101:96 (81:81) u meču prvog kola B grupe u kojoj je i reprezentacija Srbije.

Južni Sudan je imao prednost od pet do osam poena tokom većeg dela meča i sve do početka posljednje dionice, u koju je ušao sa plus sedam. Portorikanci su međutim uspjeli da se vrate u meč i čak uđu u posljednji minut sa plus tri. Debitant na Svjetskom prvenstvu je ipak uspio da izbori produžetak, trojkom najboljeg strijelca utakmice Karlika Džonsa 10 sekundi prije kraja.

U produžetku je Portoriko pokazao da je mnogo iskusniji u utakmicama na velikim takmičenjima i tako stigao do pobjede koja mu širom otvara vrata plasmanu u drugu rundu takmičenja.

Stiven Tompson Džunior je sa 21 poenom predvodio Portoriko do pobjede, Tremont Voters je dodao 19, Džordž Kondit 18, Ismael Romero 16, a Isaija Pinero 14. Doskorašnji član Crvene zvezde Džon Holand postigao je dva poena za pet minuta provedenih u igri.

Džons je bio najefikasniji igrač utakmice sa 38 poena, a kod Južnog Sudana su dvocifreni još bili i Venijen Gabrijel sa 15, Dut Jok Kacuol sa 13, a Nuni Omot i Marial Šajok sa po 11.

Drugi meč prvog kola B grupe od 14 časova igraju Srbija i Kina. U drugom kolu igraće Srbija - Portoriko i Južni Sudan - Kina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana