Poraz od Galatasaraja, Igokea igra za peto mjesto

M.Z.
Foto: GS

LAKTAŠI - Košarkaši Igokee igraće utakmicu za peto mjesto na svom turniru kojeg su organizovali povodom 50. rođendana kluba.

Poslije poraza od CSKA ekipa iz Aleksandrovca poražena je i od Galatasaraja rezultatom 71:82 u drugom meču grupe A pa je ostala bez prilike da se bori za bolji plasman. 

Prvo poluvrijeme donijelo je bolju igru Galatasaraja koji je diktirao tempo dok se Igokea mučila. Trener domaćeg tima Vladimir Jovanović ponovo je bio lišen pomoći četiri igrača koja nisu igrala ni protiv CSKA, Edina Atića, Marka Jošila, Koste Kondića i Stefana Mudija. 

To mu je ponovo pravilo probleme njegovom timu jer nije mogao da računa na dva plejmejkera pa je morao da improvizuje na poziciji „jedinice“. Pored mladog Ognjena Stankovića ulogu organizatora igre preuzimali su Marko Jeremić i Dragan Milosavljević te Amsal Delalić, ali je i pored toga domaćin držao priključak sa timom iz Istanbula. 

Na kraju prvih deset minuta igre bio je pet poena u minusu baš kao i na poluvremenu. Isti razmak bio je i na isteku 30 minute, iako je u ovom periodu Igokea povela sa 49:48, poenima Zorana Nikolića u 27. minutu. 

Ipak, više od toga nisu mogli i gosti su brzo vratili prednost na svoju stranu. Galata kojeg od ove sezone sa klupe predvodi crnogorski stručnjak Zvezdan Mitrović polako je uvećao prednost pa će u sutrašnjem meču sa CSKA odlučiti ko će u finale, a ko u borbu za treće mjesto na turniru. 

Najbolji kod domaćina bio je Zoran Nikolić sa 19 poena, 12 je dodao Nikola Tanasković koji je povrijedio koljeno u posljednjem minutu utakmice i sa bolnom grimasom na licu napustio utakmicu uz pomoć saigrača. 

Kod gostiju je Džona Radebo postigao 15, a po 14 Kori Volden i Sadik Kabača.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana