Pol Pirs omalovažavao Dončićev uspjeh

GS
Foto: Tanjug

Luka Dončić je, sa razlogom, tema broj jedan u NBA ligi zbog spektakularne partije koju je priredio u noći između petka i subote. Slovenac je u meču Dalas Maveriksa protiv Atlanta Hoksa postigao čak 73 poena, uz šut iz igre 25/33.

To je izazvalo mnoge pozitivne reakcije, ali i one negativne, poput komentara koje je tokom meča ostavljao proslavljeni as Pol Pirs.
Nekadašnji član Boston Seltiksa je često "tvitovao" i u kritikovao je odbranu koja nije postojala u meču Mavsa i Hoksa (148:143).
"Nedostaje mi vrijeme kad se igrala odbrana u NBA ligi", napisao je nekadašnji šampion NBA, nakon što je vidio kako se Dončić šeta do koša.

"Ne mogu da vjerujem da sam u istoj nedjelju svedočio dvije utakmice sa 70 i više poena nekog igrača. Ova liga je luda trenutno", istakao je Pirs, nakon što je Džoel Embid prije par dana ubacio 70 koševa.

Dončić postigao 73 poena
Istina je da su Dalas i Atlanta igrali krajnje "mekano", te da je Atlanta generalno ove sezone vrlo loša u tom segmentu igre.

Ipak, Dončić je imao 61,5 odsto za tri poena, te 85 odsto za dva, što je svakako fascinantno.

U istoriji NBA lige više od Dončića ubacili su Vilt Čemberlen, 100 i 78 poena, dok je Kobi Brajant spakovao 81 poen Toronto Reptorsima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana