Pokuševski želi igrati za Srbiju na SP

M.Z.
Pokuševski želi igrati za Srbiju na SP

OKLAHOMA SITI - Generalni menadžer Oklahoma Tander sitija Sem Presti potvrdio je da član njegovog tima Aleksej Pokuševski želi igrati na predstojećem Svjetskom prvenstvu.

Presti je isti onaj funkcioner NBA ligaša koji je srpskom košarkašu prošle godine zabranio igra za "orlove", kao bi napredovao individualno. 

Naime, kao što običaji u najjačoj ligi svijeta nalažu, poslije završetka sezone organizuju se konferencije za medije na kojima svi članovi kluba odgovaraju na pitanja novinara. Kada je upitan za mladog srpskog igrača, Presti je otkrio i zanimljiv detalj.

- Mislim da će igrati za reprezentaciju na ljeto i po meni je to dobra stvar. Njegov napredak je vidljiv. Tokom sezone imao je greške, to je normalno, mlad je, ali kako sezona odmiče tako možete da vidite koliko je u stvari napredovao - rekao je Presti.

Pokuševski je ove sezone prosječno bilježio 8,1 poen, 4,7 skokova i 1,9 asistencija po meču i da nije bilo problema sa povredom, vjerovatno bi statistika izgledala još bolje.

- Znate šta je zanimljivo kod njega? Ako biste gledali prvi dio sezone, prvih 30 utakmica. Pokuševski je bio jedna od tri-četiri glavne priče o našem timu u tom periodu. Onda dođe kraj sezone, dogodi se sve i svašta i zaboravite napredak koji je napravio. Ne kritikujem nikoga, samo govorim koliko informacija se pojavi i nešto se zaboravi. Imao je sjajnu godinu, radio je tokom ljeta, bio je starter na početku sezone - dodao je Presti. 

U Oklahomi su uvjereni da će sve doći na svoje sa Aleksejem koji u decembru puni 22 godine. 

- Proces je drugačiji, rekao sam ranije da ćemo znati za četiri godine i mislim da je sjajno reagovao na različite okolnosti. Bio je u Razvojnoj ligi, imao povrede, sazrio je, osjeća se komfornije. Njegova odbrana, mnogo je napredovao u tome. Sada bolje štiti obruč - zaključio je Prestik, prenose Novosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana