Podvig košarkaša Drine Princip Filipa Cvijetinovića: Nisam bio svjestan šta sam uradio

Milan Zubović
Podvig košarkaša Drine Princip Filipa Cvijetinovića: Nisam bio svjestan šta sam uradio

ZVORNIK - Vijest o nestvarnom učinku Filipa Cvijetinovića na utakmici 11. kola Prve lige Republike Srpske odjeknuo je regionom.

Mladi igrač iz Zvornika uklesao je svoje ime u istoriju košarke Republike Srpske. Istorijski podvig ostvario je u dresu Drine Princip, kada je protiv Dervente upisao kvadripl-dabl, dvocifreni učinak u četiri statističke kategorije. Susret je završio sa 18 poena, 11 asistencija, 10 skokova i 10 ukradenih lopti, što nikome nikada ranije nije pošlo za rukom u Republici Srpskoj, BiH, ali vjerovatno tako i u regionu.

Cvijetinović nikada ranije nije upisao tripl-dabl, a sada je ostvario raritetni rekord.

- Prvo pa muško, reklo bi se. Nikada ranije nisam upisao tripl-dabl, a sada sam to “preskočio” i stigao do kvadripl-dabla. Mislim da je to prvi kvadripl-dabl u regionu, jer nigdje nisam našao podatak da je to neko upisao prije mene - rekao je Cvijetinović za “Glas Srpske”.

Kapiten zvorničkog tima nije očekivao da će ostvariti ovakav učinak.

- Nisam imao namjeru da to ostvarim i utakmicu smo počeli kao i svaku do sada, sa maksimalnim zalaganjem da dođemo do pobjede. Međutim, krenulo me u svim kategorijama pa su mi sa klupe sugerisali da nastavim još jače, jer sam blizu nestvarnog rekorda. Poslušao sam ih, a i saigrači su mi pomogli koliko su mogli, dok su svi u dvorani navijali za mene da to postignem do kraja utakmice. Osjetio sam tu iskrenu podršku sa tribina i na kraju stigao do cilja - naveo je Cvijetinović, koji igra svoju četvrtu sezonu u klubu, nakon što je prije toga dvije proveo u tuzlanskoj Slobodi.

Malo je nedostajalo da mu izmakne rekord.

- Lako sam stigao do poena i asistencija, ali je bilo teže stići do osvojenih lopti i skokova. “Ukrao” sam desetu loptu i nedostajao mi je još jedan skok za kvadripl-dabl. U tim trenucima baš mi se zanedalo da uhvatim loptu, jer su protivnici počeli da pogađaju sve u napadu pa jednostavno nisam imao priliku da dođem do još jednog skoka. Ipak, nekako se i to desilo minut i po prije kraja susreta - rekao je Cvijetinović.

Poslije utakmice nije bio svjestan šta je postigao.

- Bio sam srećan zbog pobjede i ličnog učinka, ali u tom trenutku nisam bio svjestan šta sam uradio. Trener i saigrači su priredili malu proslavu za mene, a sve je naleglo dan-dva poslije utakmice, kada su počele da mi stižu čestitke sa svih strana i da mi čestitaju ljudi na ulici. Meni je to stvarno lijep osjećaj i veoma drago zbog toga - istakao je Cvijetinović.

Ambicije

Prema Cvijetinovićevim riječima ambicije su u vezi sa višim rangom takmičenja.

- Najmlađa smo ekipa u Prvoj ligi i najstariji igrač ima 23 godine. Samo jedan košarkaš je sa strane i to iz Novog Sada, dok smo svi ostali iz Zvornika i prošli smo mlađe selekcije. Već nekoliko godina želimo da izborimo nastup u Ligi BiH i prošle sezone stali smo u polufinalu plej-ofa, mada smo imali lijepu šansu. Trenutno smo sedmi na tabeli, a četvrti nam bježi samo jednu pobjedu i vjerujem da ćemo izboriti plej-of - naveo je Cvijetinović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana