Podgorica domaćin Superkupa ABA lige; Gordić: Igokea ima konkurentan tim

Darko Dragičević
Podgorica domaćin Superkupa ABA lige; Gordić: Igokea ima konkurentan tim

PODGORICA - Nakon tri godine pauze vraća se ABA Superkup kao uvod u novu sezonu regionalne košarke. Na ovogodišnjem izdanju učestvovaće i Igokea iz Aleksandrovca umjesto beogradske Crvene zvezde.

Domaćin takmičenja je Podgorica, a za razliku od ranijih takmičenja kada nije bilo razigravanja, ove godine će se nakon četvrtfinala igrati i mečevi za plasman, što znači da će ljubitelji košarke svaki dan biti u prilici da vide četiri meča.

Voljom žrijeba Budućnost Voli će u četvrtfinalu igrati protiv Zadra, dok će se drugi crnogorski tim SC Derbi sastati sa FMP-om. Pobjednici ovih mečeva će igrati u polufinalu. U drugoj polovini “kostura” su četvrtfinalni parovi Cedevita Olimpija - Igokea, odnosno Partizan - Mega. Poraženi iz četvrtfinalnih duela će nastaviti borbu za plasman od petog do osmog mjesta.

Superkup će otvoriti upravo Cedevita Olimpija i Igokea u 12 časova. Povratnik u tim iz Aleksandrovca Nemanja Gordić će opet igrati u Podgorici, gdje je sa puno uspjeha nosio dres Budućnosti, i to u šampionskoj generaciji.

- Sigurno da je lijepo opet biti u Podgorici, gdje sam osvojio šampionsku titulu. Što se tiče Igokee, ekipa je konkurentna i dobro popunjena na svim pozicijama. Igramo u ABA ligi i FIBA Ligi šampiona. Igrao sam i ranije za Igokeu, sve mi je već poznato, nije bilo teško da se vratim. Prije dva dana smo se kompletirali, imali smo problema sa povredama, nedostaje nam centar Džeki Karmajkl. Prioritet je dobar trening da se što prije uigramo. Nadam se da će nam ovaj Superkup dobro poslužiti - rekao je Gordić.

Hercegovac je, inače, rekorder u regionalnom takmičenju. Igrajući za Budućnost, Mornar, Igokeu, Partizan i Cedevitu Gordić je postao najbolji poenter (3.257) i asistent (1.132) u regionalnom takmičenju. U novoj sezoni ima šansu da popravi rekorde.

- Drago mi je što ću imati priliku da opet igram u ABA ligi. Nadam se da će biti još poena i asistencija i da će uz to i ekipa ostvarivati dobre rezultate - poručio je Gordić.

Povratnici

Za nekolicinu košarkaša Igokee igranje u Podgorici biće, u suštini, povratak na teren gdje su već nastupali tokom karijere te prilika za novi susret sa starim prijateljima. Osim Nemanje Gordića, dvorana je veoma dobro poznata i centru Zoranu Nikoliću te reprezentativcu BiH Edinu Atiću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana