Počela nova sezona: Četiri srpska NBA aduta

GS
Počela nova sezona: Četiri srpska NBA aduta

NjUJORK - Četiri aduta na terenu i jedan pored njega imaće Srbija u novoj sezoni NBA lige koja počinje noćas.

Nikola Jokić, Nikola Jović, Vasilije Micić, Bogdan Bogdanović i trener Darko Rajaković imaće velike uloge u svojim timovima kao što je bio slučaj prošle sezone, dok će mladi Nikola Đurišić igrati za razvojni tim Atlante, a Nikola Topić će propustiti sezonu zbog povrede. Klubovi nisu mnogo mijenjali ekipe tokom ljeta i možda najveći trejd je odradio Denver koji je doveo Rasela Vestbruka da bude ispomoć Džamalu Mareju.

Uprava Nagetsa smatra da im je potreban još jedan igrač ekstra klase da vrate titulu u svoje vitrine nakon 2023. godine, kada su jedini put postali šampioni. Evidentno je da Jokić, Aron Gordon i Marej ne mogu sami da dođu do kraja. Denver je u užem krugu favorita uz Minesotu, Milvoki, Dalas, Boston i Feniks. Tim iz Kolorada će novu sezonu otvoriti u noći između četvrtka i petka od četiri časa protiv Oklahoma Siti Tandera, a Jokić nije zadovoljan kako je njegov tim izgledao i igrao u pripremnom periodu.

- Nismo igrali predsezonu na način na koji je trebalo da odigramo. Odbrana nije bila ni blizu željenog nivoa, nismo mogli da pogodimo ništa. Sveukupno, igrali smo jako loše i smušeno celu predsezonu. Zato se nadam da možemo da se poboljšamo kada počne ligaški deo. Moramo svi mnogo bolje. To nam je najvažnije. Moramo da razmišljamo pozitivno i budemo okruženi takvom energijom. Svi želimo da budemo bolji, zato se nadam da idemo u pravom smeru - rekao je Jokić.

Aktuelni šampion Boston neće se olako odreći titule. Tandem Džejson Tejtum - Džejlen Braun uz Ala Horforda i Džrua Holideja možda je i najveći favorit za titulu koju je do sada osvajao rekordnih 18 puta. Timbervulvsi će pokušati da naprave iskorak i dođu do velikog finala nakon što su prošle sezone stigli do finala Zapadne konferencije, gdje je Dalas bio bolji od njih. Maveriksi smatraju da 14 godina nakon prve titule mogu stići do druge jer su godinu iskusniji. Milvoki se nada da će Janis Adetokumbo biti na svom nivou te da će neki novi momci iskočiti u prvi plan pa da će vratiti titulu u svoj grad. Feniks je imao velika očekivanja prošle sezone, ali se nije proslavio i sada bi da to ispravi.

Novi ugovor Gordonu

Košarkaš Denvera Aron Gordon dogovorio se o produženju ugovora do juna 2029. godine. Gordon je imao ugovor sa Denverom do juna 2025. godine, a po novom će u narednoj sezoni zaraditi 23 miliona dolara. On bi u periodu od 2025. do 2029. trebalo da zaradi 133 miliona dolara. Gordon (29) je član Denvera od 2021. godine, a prije toga je igrao za Orlando. Prošle sezone prosječno je bilježio 13,9 poena, 6,5 skokova i 3,5 asistencija po meču.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana