Počinje četvrtfinalna serija plej-ofa Lige BiH: Bitke za trofej i ABA 2 ligu

Ilan Zubović
Počinje četvrtfinalna serija plej-ofa Lige BiH: Bitke za trofej i ABA 2 ligu

BANjALUKA - Srpski derbi četvrtfinala plej-ofa košarkaške Lige BiH odigraće Borac i Leotar. Dva kluba koja se izuzetno dobro poznaju ponovo će ukrstiti koplja jer su takmičenje u ligaškom dijelu završili na drugom, odnosno petom mjestu.

Banjalučani su stali u četvrtfinalu ABA 2 lige i sada su fokusirani na prvenstvo jer žele ponovo da izbore nastup u regionalnom takmičenju.

- Prva utakmica je najbitnija i nju moramo da dobijemo, da odbranimo domaći teren pa da rasterećeniji idemo u Trebinje. Posebnih iznenađenja neće biti jer se dobro poznajemo i dobro znamo da nam neće biti nimalo lako. Leotar ima dobru, kvalitetnu, iskusnu ekipu sa domaćim igračima koji imaju jak karakter. Dobro su uklopljeni, svako zna svoju poziciju i u usponu su forme. S druge strane mi utakmicu moramo ozbiljno shvatiti i samo tako možemo do pobjede. Imamo mnogo aduta kojima ćemo odgovoriti i naravno nadam se našoj pobjedi - rekao je kapiten Borca Srđan Gavrić.

Borac je dobio obje utakmice ove sezone pa mu trener trebinjskog kluba Marko Ičelić daje ulogu favorita u ovoj seriji.

- Čestitam mojim momcima na svemu što su uradili do sada. Napredovali su na ličnom planu, kao ekipa smo rasli iz kola u kolo, ostavili velike košarkaške centre iza nas i sve to bez stranih igrača. Čeka nas serija sa Borcem koji je favorit, ako pogledamo njegov budžet, kvalitet i logistiku. Obe utakmice smo izgubili na dva poseda i sigurno je da ćemo skupo prodati kožu. Ipak, u ovakvim serijama sve je moguće pa moramo da budemo maksimalno koncentrisani. Njihov kvalitet pod košem moramo da zaustavimo velikom borbenošću odnosno da kontrolišemo skok uz što manje izgubljenih lopti. Kraj je sezone, dobro se poznajemo i nema nekih posebnih tajni. Energija i koncentracija će presuditi - rekao je Ičelić.

Vrlo težak posao u četvrtfinalu imaće i Slavija koja se sastaje sa Širokim koji je ligaški dio završio kao prvi sa samo jednim porazom.

- Čeka nas Široki, tako da kažem drugi najteži rival kojeg smo mogli da dobijemo. Iza njih je sjajna sezona, igraju odlično i favoriti su za finale jer mi se čini da su jedina ekipa koja može ugroziti Igokeu. Odigrali smo dvije korektne utakmice sa njima i znam da ne možemo mnogo da prijetimo. S obzirom na to da smo novajlije u Ligi BiH i da smo izborili plej-of jasno je da smo prebacili neka očekivanja tako da ulazimo rasterećeno u ovaj meč. Naravno, to ne znači da nismo bez ambicija i želimo napraviti iznenađenje. Rasterećenost se može vidjeti u tome da nam ruka bude opuštenija, ali nikako ne smijemo da igramo neobavezno. Skupo ćemo prodati kožu i nadam se trećem meču - izjavio je trener Slavije Srđan Stanić.

Njegov kolega sa klupe Budućnosti Josip Pandža vjeruje da će u dvije utakmice doći do polufinala i izboriti nastup u ABA 2 ligi.

- Imali smo super sezonu i osam vezanih pobjeda, ali sada se to sve zaboravlja krećemo iz početka što je čar plej-ofa. Bosnu smo jednom dobili, kao i oni nas te se pokazalo da domaći teren nije bio ključan. Bosna je kasnije krenula i u hodu sklopila dobru ekipu dok smo mi napredovali tokom sezone pa radili doselekciju i sada ćemo pokušati da izborimo polufinale i ABA 2 ligu. Zdravi smo i spremni da dobijemo prve dvije utakmice - naglasio je Pandža.

Parovi, subota: Budućnost - Bosna (19), Široki - Slavija (20). Nedjelja: Borac - Leotar (19.30). Četvrtak: Igokea - Spars (17).

Košarkašice

Okršaj aktuelnog vicešampiona i šampiona obilježiće polufinale plej-ofa Lige BiH, a košarkašice Orlova ugostiće Plej of u subotu od 19 časova. Banjalučanke napadaju svoju drugu titulu koja im je prošle sezone izmakla u majstorici, dok Sarajke žele da stignu do četvrtog pehara u ovom takmičenju. U drugom polufinalu, koje je na rasporedu u nedjelju od 19.30 sati, sastaće se Banovići i Lavovi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana