Po novi brejk za Fajnal for

G.S.
Po novi brejk za Fajnal for

MADRID - Popravnog više nema i majstorica će otkloniti sve dileme. Pobjednik ide na Fajnal for Evrolige, dok će poraženi pričati kako nije iskoristio istorijsku priliku da se domogne završnog turnira.

Utakmica odluke između Reala i Partizana na rasporedu je večeras od 21 čas u Madridu, gdje su Beograđani upisali dvije pobjede koje nisu potvrdili pred svojim navijačima pa se stiglo do petog meča.

Real će pokušati da postane prvi tim koji je vezao tri pobjede i prošao dalje nakon što je gubio sa 0:2, te tako napravi istorijski presedan. Ujedno, i Partizan može ispisati istoriju ukoliko još jednom slavi u glavnom gradu Španije. U tom slučaju postaće prvi tim koji je dobio majstoricu na gostujućem terenu, a do sada je 29 timova imalo 2:0 u seriji i prolazilo dalje. Među “crno-bijele” se vraća Kevin Panter koji je odradio suspenziju od dvije utakmice, a bio je igrač prve utakmice koju je riješio trojkom u posljednjoj sekundi. Beograđani ne mogu bez problema jer je sezona završena za Aleksu Avramovića koji je operisao slomljenu šaku, a domaćin će biti bez suspendovanog Geršona Jabuselea i povrijeđenog Gabrijela Deka te odranije Vensana Poarijea.

Dva igrača na obje strane biće u posebnom fokusu. Glavna figura domaćeg tima definitivno će biti Valter Tavares kojeg je trener Ćus Mateo odmarao na prošlom meču protiv Unikahe u prvenstvu Španije, a koliko on znači ekipi, vidjelo se u četvrtoj utakmici koju je praktično sam iznio na svojim leđima. Statistika kaže da ja imao bar jednu blokadu u posljednjih 14 utakmica, po pet skokova te indeks korisnosti 14 i više, po čemu je četvrti igrač Evrolige. U odsustvu Deka i Jabuselea veliki žrtvu moraće da podnese veteran Entoni Rendolf na krilnim pozicijama.

Na drugoj strani, kod Partizana sve oči su uperene u Pantera, čiji se izostanak i te­ kako osjetio na mečevima u “Areni”. Željen je osvete i motivisan da odvede ekipu na F4 u Kaunas. Velike bitke vodiće sa Najdželom Vilijamsom Gosom, dok svi očekuju njegov susret oči u oči sa Serhijom Ljuljom koji je inicirao incident na drugoj utakmici nakon kojeg je uslijedila opšta tuča na terenu.

Još jedan veoma bitan faktor u igri Partizana je i trener Željko Obradović. Iskusni lisac ima odgovor na sve probleme i sve situacije zna da okrene u svoju korist. Obradović zna kako psihološki spremiti ekipu za ovaj susret i onaj tim koji bude manje nervozan, doći će do pobjede.

Majstorice

Majstoricu za odlazak na Fajnal for večeras od 20 časova igraće Monako i Makabi u Monte Karlu. Obje ekipe po jednom su odbranile domaći teren, ali i napravile brejk tako, da je meč odluke u Kneževini. Barselona je ranije prošla na Fajnal for, a sinoć su petu utakmicu igrali Olimpijakos i Fenerbahče.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana