Petrušev stiže u Zvezdu?

B92
Petrušev stiže u Zvezdu?

BEOGRAD - Srpski reprezentativac Filip Petrušev uskoro će postati član Crvene zvezde, navode grčki mediji.

Kako prenosi grčka Gazeta, Filip Petrušev nalazi se na korak od prelaska u Crvenu zvezdu, iako je djelovalo da je sve gotovo i da neće napuštati Olimpijakos.

Oni navode da je u pitanju pozajmica u trajanju od godinu dana, pa da će se narednog ljeta pregovarati o njegovom eventuelnom ostanku u timu na duže staze.

Olimpijakos je, inače, dogovorio dolazak Evana Furnijea i sada bi trebalo da puste Petruševa da pređe u Zvezdu.

Gazeta navodi da je upravo to slučaj: Ako Evan Furnije i zvanično postane košarkaš Olimpijakosa otvoriće se prostor za odlazak i Jorgos Barcokas je dao dozvolu čelnicima da Petruševa pošalju u Crvenu zvezdu.

Za sada nije poznato da li bi to značilo da se Olimpijakos oprašta od Petruševa ili bi ga čekali u timu narednog ljeta, ali se zna da je Petrušev višak ukoliko dođe Furnije.

Evan bi pokrivao poziciju tri, dok bi Vezenkov bio startna četvorka, a rezervna Alek Piters koji bi bio lišen dužnosti niskog krila i tamo bi uz Furnijea igrao Šek Mekisik.

Petrušev može da igra i na poziciji centra, ali tamo već imaju Nikolu Milutinova, Jusufu Fala i Mozesa Rajta pa je gužva i u trenutnom brojnom stanju bez srpskog reprezentativca.

Navodi se u nastavku da bi u slučaju da Petrušev ostane, novi klub mogao da potraži Šek Mekisik i da bi u tom slučaju Piters ostao na trojci, a Petrušev na četvorci iza Vezenkova.

Sve u svemu, Olimpijakos sprema sastav za osvajanje Evrolige.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana