Pešić: Vjerujem u ove igrače, Jokić je bio u pravu

Tanjug
Foto: Tanjug

Selektor košarkaša Srbije Svetislav Pešić, uoči odlučujuće utakmice u drugoj fazi takmičenja na Svjetskom prvenstvu protiv Dominikanske Republike sutra u 14 časova, rekao je da su prave ekipe one koje se poslije poraza brzo vraćaju, a zatim citirao Nikolu Jokića i njegovu prošlogodišnju izjavu u tome da li naš narod zaista voli košarku.

Poslije poraza od Italije u prethodnom meču, „orlovi“ imaju imperativ pobjede sutra kako bi se plasirali u četvrtfinale.

- Nikome nije drago kada se izgubi, bolje je kada se pobijedi. Mi smo ovdje došli da pobjeđujemo ne samo Italiju, nego sve što možemo da pobijedimo. Tu se stvorila atmosfera oko te reprezentacije i uticalo je na mentalni prilaz. Nismo pobijedili tu utakmicu, ali se nismo ni obrukali - rekao je selektor Pešić.

Istakao je da Dominikana ima svoje kvalitete.

- Nema mnogo plakanja, nema mnogo tuge, moramo da se vratimo. Držali smo sastanak, analizirali smo šta nismo dobro uradili protiv Italije, i šta moramo da uradimo protiv ekipe koja nije Italija, koja ima napadački kvalitet. Nije samo Tauns u ekipi, tamo je i Felis, jedan od najboljih plejmejkera španske lige. Ima tu mnogo iskusnih igrača koji igraju u Evropi. Pokazali su ovdje da mogu da igraju sa svima, pobijedili su Italiju ali su izgubili od Portorika jer su ušli u utakmicu misleći da će lako završiti posao - kazao je Pešić.

Selektor Srbije je rekao da, bez obzira na sve, vjeruje u svoju ekipu.

- Dešava se mnogo stvari, a mi moramo da mislimo na ono šta smo do sada uradili, a to ne smijemo da potcjenjujemo. Mi smo napravili mnogo dobrih stvari, igrali smo dobro i sinoć smo odigrali takvu utakmicu. Znali smo da će biti teška, ali prave ekipe su one koje se poslije poraza brzo vraćaju. Ja vjerujem u ovu ekipu, vjerujem u njihovu želju i ambiciju - rekao je Pešić.

Naveo je da se njegova ekipa i dalje uigrava.

- Ne tražim izgovore, ali vi znate koliko sam ja ekipa trenirao u prethodne tri godine. U svakoj akciji je neka druga ekipa. Na svakom prvenstvu je neka druga ekipa. Ovdje fali mnogo igrača, tj. nisu tu. Svaki igrač je ovdje važan, tako da to pitanje neuigranosti mi pokušavamo da nadoknadimo ambicijom, odbranom i željom. Juče nismo odigrali dobru odbranu iz tranzicije, jer su Italijani odlična ekipa koja ne sme da se potcijeni - rekao je Pešić.

Selektor Srbije je naveo da su protiv Srbije svi specijalno našpanovani i pripremljeni, jer je smatraju zemljom košarke.

Dodao je i da je do sada viđeno mnogo iznenađenja na Mundobasketu.

- Ovo je ludo prvenstvo, vidjeli ste šta se sve dešava u ostalim grupama. Neki favoriti su već završili takmičenje, kao što su Australija i Grčka. Vidjećemo šta će Španija sa Kanadom da uradi jer se pretpostavlja da su Kanađani favoriti u tom meču- naveo je Pešić.

Poraz od Italije bio je treći na zvaničnim mečevima u prethodne tri godine.

- Italijani su jedna uigrana ekipa, tri godine igraju zajedno. Od njihovih 12 igrača - zaključio je Pešić.
 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana