Pešić: Olimpijske igre su najizazovnije takmičenje

Tanjug
Pešić: Olimpijske igre su najizazovnije takmičenje

BEOGRAD - Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić izjavio je danas, pred poletanje košarkaša u Francusku, na Olimpijske igre, da je to najizazovnije takmičenje i da će svaki koš biti važan.

"Olimpijske igre su najizazovnije takmičenje. Ciljevi su uvek najveći, ne samo sa aspekta rezultata već i što se tiče spremnosti ekipe za veliko takmičenje", rekao je Pešić na današnjoj konferenciji za medije na aerodromu "Nikola Tesla".

On je rekao da je dug puta iza srpske reprezentacije, da je "Svjetsko prvenstvo prošle godine bilo početak olimpijskog puta", izbjegnute su kvalifikacije početkom meseca i tako je dobijeno više vremena za pripreme.

"Igrači su imali naporne sezone, pa su pripreme bile veliki izazov", rekao je Pešić. "Sistem takmičenja je takav da će svaki koš biti važan. Koš razlika može da bude presudna da budeš najbolja drugoplasirana reprezentacija što donosi lakši žreb", dodao je Pešić.

Kapiten Bogdan Bogdanović je jedan od retkih iz ove ekipe sa iskustvom igranja na OI.

"Nosimo lepa sećanja iz Rio de Žaneira. Iz ove ekipe smo bili samo Jokić i ja na tim Igrama.

Ovo je za nas novi izazov jer nismo igrali u Tokiju. Promenjen je malo sistem, sada ulazimo u dosta važnu ulogu sa koš razlikom u poređenju sa prethodnim. Što se nas tiče, ne menja se način pripreme i igranja, naša najvažnija utakmica je sledeća", rekao je Bogdanović.

Centar Nikola Milutinov je rekao da je najvažnije da ekipa bude fokusirana.

"Mislim da nam je grupa stvarno teška, svi timovi su pokazali mnogo, Južni Sudan je umalo pobedio Ameriku, Portoriko je pobedio Litvaniju u kvalifikacijama. Svi znamo koliko je Amerika dobra.

Moramo da budemo fokusirani da bismo došli do nekog konačnog cilja. Svaki poen je bitan i moramo da se borimo za što bolji plasman u grupi da bi možda posle dobili lakšeg protivnika u četvrtfinalu", rekao je Milutinov. Reprezentacija Srbije prvi meč na OI igra u nedelju od 17 i 15 protiv Sjedinjenih Američkih Država. Rivali "orlova" u grupi C su još Portoriko i Južni Sudan. U četvrtfinale prolaze po dve prvoplasirane selekcije iz svake grupe, kao i dve najbolje trećeplasirane. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana