Pehar sija u Trebinju

Milan Zubović
Pehar sija u Trebinju

TREBINjE - Košarkaši Leotara nisu imali mnogo vremena da proslave osvajanje Kupa Republike Srpske, jer večeras od 17 časova igraju protiv Širokog u polufinalu Kupa BiH.

Svoje vitrine Trebinjci su ukrasili trećim trofejom Kupa Srpske kojeg su osvajali 2004. i 2020. godine. Sada su kao i prije četiri godine u finalu na svom terenu slavili protiv Borca. Bilo je 79:70. Domaćin je vodio svih 40 minuta, a gosti su zaprijetili tek u finišu mada nisu imali snage za potpuni preokret i ostali su bez trećeg pehara Kupa u nizu. Domaćina je predvodio Dejan Šakotić sa 24 poena, pratili su ga Vasilije Milović i Stefan Krstajić sa po 15. Na drugoj strani, Vuk Bošković je ubacio 18 poena, a Džerod Vest 14.

- Bilo je ovo pravo finale protiv abaligaša gde smo uspeli da podignemo igru iznad našeg nivoa i damo više od svojih mogućnosti. Vodili smo svih 40 minuta protiv Borca što dovoljno govori o nama i našoj dobroj igri koju baš i nismo prikazivali ove sezone. U najbitnijoj utakmici sezone pokazali smo veliku zrelost i ova pobeda nagrada je za sve poraze koje smo doživeli ove sezone na utakmicama kada smo imali po 10-15 poena prednosti - rekao je trener Leotara Marko Ičelić za “Glas Srpske”.

Ova pobjeda njemu predstavlja satisfakciju za poraz u finalu Kupa Srpske prije dvije godine u Banjaluci od istog rivala.

- Tada smo izgubili na ovaj ili onaj način dok je ovo osvajanje Kupa velika stvar za Leotar jer je pobeđen tim koji igra ABA 2 ligu i u vrhu je Lige BiH. Trijumf pokazuje da smo uspeli nadvladati sve probleme koje imamo, od smene generacija i stvaranja tima sa svim domaćim igračima. Pokazali smo da imamo potencijal i šta bi trebalo da radimo u budućnosti. Ujedno je nagrada i za ceo grad ne samo za trud stručnog štaba - naveo je Ičelić. O tome šta je presudilo pobjednika na ovom meču nije imao konkretan odgovor.

- Iskustvo nije presudilo već neki detalji. Ogromna energija bila je s obe strane i viđeno je mnogo teških šuteva, jer su oba tima jako igrala u odbrani. Odbrana nam je dala samopouzdanje, kontrolisali smo skok i pogodili bitne šuteve. Bez većih grešaka odigrali smo 38 minuta meča kada je došlo do manjeg pada koncentracije što srećom po nas protivnik nije iskoristio - rekao je Ičelić.

Polufinale

Ičelić je svjestan težine zadatka koji ga očekuje večeras u Sarajevu.

- Nema vremena za oporavak i dublju pripremu utakmice. Igrali smo u nedelju protiv Slobode, zatim u sredu protiv Borca i sada sa Širokim. To su sve jaki rivali i tri veoma zahtevne utakmice za koje nemam dovoljno širok roster. Nema vremena ni za trening ni za oporavak već na krilima ove pobede idemo da dobijemo Široki. Protivnik ima kvalitet dok ćemo mi dati svoj maksimum pa šta napravimo. Motivacije imamo nadam se da ćemo imati i dovoljno energije, jer smo dosta potrošeni - rekao je Ičelić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana