Partizanu trofej na turniru Igokee

Miloš Vasiljević
Foto: D. Pozderović

BANjALUKA - Košarkaši Partizana osvojili su turnir koji se povodom proslave 50. rođendana Igokee održao u Banjaluci i Laktašima.

Oni su u finalnom odmjeravanju snaga bili bolji od CSKA rezultatom 74:54, a obje ekipe pobrale su aplauze banjalučke publike koja je navijala za beogradski tim.

Partizanu je ovo bila treća utakmica u samo tri dana i to su mu jedine koje je odigao desetak dana nakon početka priprema pa se osjetio umor kod igrača.

S druge strane Moskovljani su svoje utakmice dobro rasporedili. Oni su u Republiku Srpsku stigli u utorak, u srijedu igrali prvi meč, a drugi u petak tako da su imali vremena za odmor i trening.

 Partizan i CSKA gaje prijateljske odnose, a dres moskovskog velikana nosili su brojni igrači "crno-bijelih", Nenad Krstić, Nikola Milutinov, Leo Vesterman, Vladimir Micov. "Armiju" su sa klupe predvodili Dušan Ivković i Duško Vujošević.

Posljednji put ova dva kluba igrala su 2014. godine u Evroligi gdje Beograđana nije bilo narednih osam godina sve do prošle sezone.

CSKA više ne igra u elitnom rangu evropske košarke zbog zabrane rukovodstva kompanije ECA usljed ratnog sukoba Rusije i Ukrajine. Prva četvrtina donijela je čvrstu igru obje ekipe koje su se smjenjivale u vođstvu i nijedna nije imala značajniju prednost.

Na prvi dvominutni odmor "crno-bijeli" su otišli sa poenom prednosti, 20:19. Drugi period donio je mnogo nefikasniju igru. Ekipe su se dosta mučile da poentiraju, a Partizan je preuzeo kontrolu utakmice u svoje ruke pa je sa plus sedam otišao na poluvrijeme (33:26).

CSKA je opasno prijetio u trećoj četvrtini i sredinom ovog perioda stigao na samo poen zaostatak (40:39), ali je Partizan odgovorio na te atake.

Sa šest vezanih poena Frenka Kaminskom u posljednjem minutu Beograđani su poveli sa 55:42, što je bila najveća prednost na susretu.

Stečenu prednost Partizan je sačuvao bez većih problema u posljednjoj četvrtini.

Najefikasniji kod pobjednika bili su Alen Smailagić i Pi Džej Doužer sa po 13 poena, a Frenk Kaminski je dodao 11.

Kod poraženih Kasper Ver je postigao 21 poen, pratio ga je Tonje Džekiri sa deset.

Ovaj put tribine Nacionalnog teniskog centra Republike Srpske nisu bile ispunjene do posljednjeg mjesta kao što je to bio slučaja kada se moskovski klub sastao sa Igokeom prošle srijede ili kada su sinoć igrali Partizan i Turk Telekom.

Sada je na tribinama bilo oko 4000 ljudi.

Prije utakmice domaćini su uručili plakete ekipama finalistima.

Košarkaši Galatasaraja osvojili su treće mjesto na turniru Igokee nakon što su savladali Hapoel iz Jerusalima rezultatom 99:89. Turk Telekoma osvojio je peto mjesto pobjedom nad ekipom Igokee sa 69:64.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana