Olimpijakos poslije rolerkostera savladao Partizan

GS
Foto: Tanjug

Košarkaši Partizana izgubili su večeras od ekipe Olimpijakosa u utakmici četvrtog kola Evrolige u dvorani Mira i prijateljstva.

Rezultat nakon produžetaka bio je 98:94 u korist grčkog tima.

Poslije četiri kola ekipa Olimpijakosa ima učinak od dvije pobjede i dva poraza, a Partizan jednu pobjedu i tri poraza.

Sljedeća utakmica crno-bijelih je protiv Crvene zvezde na svom terenu.

Najefikasniji u timu crno-bijelih je bio Zek Ledej sa 18 poena, jedan manje je imao Panter, dok je Smailagić ubacio 16 poena.

Dobro je krenula utakmica za crno-bijele koji su imali prednost od 8:5, poslije prednosti Olimpijakosa od 5:3. Crno-bijeli su prednost stekli poslije trojki Kaminskog, prenosi B92. Nažalost po ekipu iz Beograda poslije toga je uslijedila serija Olimpijakosa od 8:0, kojim je dosta kumovao i skok u napadu, što je bio veliki problem za crno-bijele i na prošloj utakmici protiv Barselone.

Mučio se Partizan sa igrom u odbrani u tim trenucima. Seriju domaćih je tada prekinuo Zek Ledej koji je bio najraspoloženiji u ekipi crno-bijelih, i postizao je poene iz nekih teških situacija.

Uspio je Partizan do kraja prvog kvartala da smanji na 24:20, poslije Doužera, ali je Nikola Milutinov na kraju uspio da dovede prednost Olimpijakosa na 28:21.

U drugoj četvrtini je Olimpijakos dodatno pojačao energiju u odbrani, crno-bijeli su dosta teško dolazili do poena. Prednost Olimpijakosa se povećavala i u jednom trenutku u ovom kvartalu je bila i +12.

Partizan je serijom od devet vezanih poena Alena Smailagića na startu drugog poluvremen stigao do vođstva 52:49. 

Serija crno-bijelih se nastavila i beogradski klub je na polovini treće dionice vodio 59:51, a zatim i 67:53, na manje od dva minuta prije kraja treće dionice koja je okončana rezultatom 69:59. 

Olimpijakos se vratio u meč serijom 4:0 na startu četvrte dionice, a sa dvije vezane trojke je stigao do 69:73 na sedam minuta prije kraja, a ubrzo zatim i do 73:75. Poslije trojke Smailagića Partizan je u posljednji minut ušao sa prednošću 82:79, ali je Olimpijakos serijom 4:0 poveo 83:82 na 17 sekundi prije kraja meča. 

Partizan je imao napad za pobjedu, ali je Panter izgubio loptu na šest sekundi prije kraja. 

Zatim je najefikasniji igrač meča Janulis Larencakis iskoristio dva slobodna bacanja, ali je Partizan trojkom Džejmsa Nanelija uz zvuk sirene stigao do produžetka. 

U posljednjem minutu produžetka kod 92:91 za Olimpijakos Panter je izgubio loptu u napadu, a Najdžel Vilijams-Gos je poentirao 17 sekundi prije kraja za 94:91. 

Devet sekundi prije kraja Aleksa Avramović je sa linije penala smanjio na 93:94. Osam sekundi prije kraja Janulis Larencakis je sa dva slobodna povećao na 96:93. Šest sekundi prije kraja ponovo je na liniju penala stao Avramović, ali je pogodio samo jednom za 94:96. Tačku na meč je zatim sa penala stavio Tomas Volkap. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana