Partizan uz početne muke ipak pobijedio Igokeu

GS
Foto: KK Partizan/Fejsbuk

BEOGRAD - Košarkaši Partizana ostvarili su novu pobjedu u ABA ligi.

 Crno-bijeli su bili bolji od Igokee sa 89:74 (33:25, 17:19, 18:13, 21:17) i tako nastavili krupnim krupnim koracima da gaze ka prvoj poziciji u ligaškom dijelu nadmetanja.

Željko Obradović ni na ovoj utakmici nije mogao da računa na Matijasa Lesora koji će od narednog kola biti u ekipi. Osjetio se izostanak Francuza, ali to nije uticalo na rezultat.

Ono što navijače, kao i sve u klubu može da raduje je činjenica da se u tim vratio Balša Koprivica i to poslije 98 dana.

Dobio je mladi centar priliku u posljednjih šest minuta utakmice

Što se utakmice tiče, domaći su je odlično otvorili. Šut je sjajno funkcionisao, što pokazuje i broj datih poena u prvom kvartalu - 33:25.

Ipak, gosti se nijednog momenta nisu predavali, pa su na odmor otišli sa šest poena minusa - 50:44.

Izabranici Vladimira Jovanovića su fantastično otvorili drugo poluvrijeme. Napravili su seriju 0:8 i došli do vođstva 50:52.

Partizan je u ovom kvartalu poentirao tek poslije skoro tri minuta preko Zeka Ledeja. Od tog momenta crno-bijeli su stegli odbranu i rivalu do kraja trećeg perioda dozvolili samo pet poena.

Domaći su već na startu posljednje dionice otišli na do tada maksimalnih +12 - 72:60 i već tada je postalo jasno da od iznenađenja u Beogradu neće biti ništa.

Aleksa Avramović je eksplodirao u četvrtoj četvrtini. Plejmejker crno-belih vezao je 12 poema, imao je dva zakucavanja u kontri, dve pogođene trojke, a bio je na visini zadatka i u odbrani sa nekoliko veoma dobrih reakcija.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Aleksa Avramović sa 15 poena i on je bio jedini dvocifren. Njega je pratio Tristan Vukčević sa devet.

Partizan je i dalje lider na tabeli sa učinkom 22-2, dok je Igokea na 11. poziciji sa 9-15. Crno-beli do kraja imaju još dva gostovanja, ekipama Zadra i Budućnosti, a tim iz Laktaša dočekuje Studentski Centar i ide Mornaru.

„Parni valjak“ u petak očekuje utakmica posljednjeg 34. kola Evrolige protiv Panatinakosa i tada će biti poznato sa koje pozicije će u Top 8.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana