Publika nosila Partizan do slavlja nad Hapoelom FOTO

M.Z.
Partizan protiv Hapoela
Foto: Dražan Oskar Pozderović | Partizan protiv Hapoela

LAKTAŠI - Nošeni velikom podrškom navijača košarkaši Partizana pobijedili su Hapoel iz Jerusalima rezultatom 86:81, u utakmici grupe B na turniru Igokee koji se održava povodom njihovog 50. rođendana.

„Crno-bijeli“ će sutra od 18.30 časova igrati protiv Turk Telekoma za prvo mjesto u grupi i finale gdje se već plasirao CSKA iz grupe A. 

Prva četvrtina bila je u znaku Partizana koji je kontrolisao rezultat iako mu je ovo prva utakmica u pripremnom poslu dok je Hapoel već igrao i slavio protiv Turk Telekoma. 

U „crno-bijelom“ timu našao se Tristan Vukčević koji je ovog ljeta trenirao u SAD i špekulisalo se da se neće vratiti među Beograđane iako sa njima ima ugovor za narednu sezone, dok je prošle na momente bio van sastava. 

Sa deset poena prednosti Partizan je završio prvi period (30:20), ali drugu četvrtinu nije započeo na najbolji način. Izraelski tim kojeg sa klupe vodi bivši trener Partizana Aleksandar Džikić napravio je seriju 13:3 i stigao do izjednačenja što je natjeralo Željka Obradovića da traži minut odmora. 

Po povratku sa malog odmora Beograđani su poentirali snažnim zakucavanjem Alena Smailagića da bi Hapoel vezao sedam poena i poveo sa 40:35. Sa dobrom igrom Džikićevi momci su nastavili pa su na velki odmor otišli sa rezultatom 47:43. U 13. minutu prvi put u igru je ušlo veliko pojačanje Partizana Ti Džej Doužer dok je na terenu bio i Frenk Kaminski. 

 

Treći period donio je tvrdu igru obje ekipe u kojoj se za nijansu bolje snašao Partizan i prišao na samo peona zaostatka pred odlučujuću četvrtinu (65:66). 

Početak posljednjeg perioda protekao je u znaku Hapoela, a Partizan se mučio da stigne prednost i izjednačio na 72:72, poenima Zeka Ledeja da bi svoje prve poene na utakmici i to sa linije slobodnih bacanja postigao Kevin Panter za 76:76, a potom Alen Smailagić silovito zakucao za 78:76, a Panter potom povisio na 80:76 sa penala pa još jednom sa istog mjesta na 82:76. 

Partizan je u tim trenucima imao veliku podršku sa tribina i to je bio presudni faktor da dođe do trijumfa. 

Najbolji u redovima Partizana bio je Ognjen Jaramaz sa 12 poena, a po deset dodali su Zek Ledej i Balša Koprivica. Kod Hapoela prednjačio je Karington sa 13, a po 11 su dali Ndur, Lemar, Henkins i Smit. 

Ovacije Obradoviću

Gromoglasnim aplauzom publika u Laktašima dočekala je košarkaše Partizana koji su kao i do sada imali veliku podršku svojih pristalica. 

Više od sat prije početka utakmice navijači su počeli da ispunjavaju tribine, koje su 15 minuta prije početka bile ispunjenje, a samo pokoje mjesto ostalo je prazno, više slučajno nego namjerno. 

Posebne ovacije dobio je najtrofeniji trener Evrope Željko Obradović koji je izašao nakon svojih igrača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana