Partizan nevjerovatnim preokretom do nove pobjede u Evroligi!

GS
Partizan nevjerovatnim preokretom do nove pobjede u Evroligi!

Košarkaši Partizana nevjerovatnom serijom od 25:4 preokrenuli su rezultat protiv Olimpije i slavili sa 82:69 na domaćem terenu u 13. kolu Evrolige.

Crno-bijeli su u ovaj susret ušli poslije velike pobjede protiv Monaka, koja je izborena poslije rovovske bitke nakon 45 minuta košarke u najvećoj dvorani na Balkanu.

Partizan sada ima učinak od sedam pobjeda i šest poraza.

Sigurno da je svima jasno da Štark arena postaje prava tvrđava u ovoj sezoni, koju je poslije sedam utakmica, samo u prvom kolu "pokorila" Barselona. Crno-bijeli su poslije tog uvodnog poraza na domaćem terenu zaređali šest uzastopnih trijumfa pred "grobarima" i time pokazali da je možda i najteža stvar u ovoj sezoni Evrolige, pobijediti Partizan u Beogradu.

Gosti iz Italije su bili pred pobjedom u elitinom takmičenju nakon dva uzastopna poraza. Imali su čak 15 poena prednosti u 3/4, ali nisu uspjeli da završe posao.

Partizan je od tog trenutka napravio seriju 31:4 i u potpunosti preokrenuo meč. Nešto poput serije Dalasa 30:0 nedavno protiv Oklahome, ali sa tom razlikom što su crno-bijeli na kraju slavili, a Maveriksi ne.

Aleksa Avramović je bio u startnoj postavi Partizana, ali je zbog povrede zgloba lijeve noge izašao iz igre u 6. minutu i nije se više vraćao na parket.

Gosti su bolje otvorili meč i imali plus sedam u finišu prve dionice (23:16). 

Uslijedila je bolja igra i serija Partizana koji je u 13. minutu poveo 29:27. Serijom 10:2 gosti su poveli 37:31 u 16. minutu, a poluvrijeme je okončano rezultatom 44:39 za goste.

Sredinom treće dionice gosti su imali plus 15 (60:45). Nošeni fantastičnom podrškom sa tribina igrači Partizana su napravili seriju 16:2 do kraja treće dionice koja je okončana prednošću gostiju (62:61).

Trojkom Džejmsa Nanelija Partizan je 5.38 prije kraja poveo 70:64. Nastavila se serija Partizana, pa se u posljednja tri minuta ušlo sa 76:64 za domaćina, i tad je bilo jasno da će bodovi pripasti šampionu ABA lige.

Kod Partizana je najefikasniji bio Kevin Panter sa 19 poena, Bruno Kaboklo je dao 16, Zek Ledej 15, a Naneli 10.

Goste je predvodio Šejvon Šilds sa 19 poena, Maodo Lo je dao 12, a Nikolo Meli devet .

U narednom kolu, sljedeće nedjelje, Partizan gostuje Žalgirisu.

Aleksa Avramović povrijedio zglob lijeve noge

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana