Partizan nakon preokreta nadigrao Panatinaikos u Areni

GS
Partizan nakon preokreta nadigrao Panatinaikos u Areni

BEOGRAD - Košarkaši Partizana savladali su Panatinaikos sa 83:81 u meču posljednjeg kola Evrolige. U plej-ofu crno-bijeli će igrati protiv Reala iz Madrida.

Crno-bijeli su nakon preokreta uspjeli u namjeri da se oduže svojim navijačima na podršci. Priredili su im izuzetno uzbudljivo veče u kome su dosta mučili, ali u posljednjem periodu su pronašli ritam i dodatnu energiju, preokrenuli rezultat i stigli do zaslužene pobjede u krcatoj Areni, prenosi RTS.

Panatinaikos je bolje ušao u meč. Partizan je prvi put poveo sa 11:10. Međutim, do kraja prvog perioda rival je vratio prednost, 26:18.

Pao je nastavio da povećava prednost i sredinom perioda se odlijepio na plus 18.

Partizan na krilima Kevina Pantera i Alekse Avramovića serijom 10:0 smanjuje prednost rivala. Do kraja druge četvrtine razlika je smanjena na šest poena – 45:39. Potom se igralo koš za koš i na sredini perioda Pao je sačuvao šest poena prednosti.

Nastavljena je igra koš za koš i crno-bijeli su u jednom momentu uspjeli da priđu na minus jedan, ali je Pao imao spreman odgovor i do kraja perioda je otišao na plus osam – 66:58. U posljednjem periodu je uspio da se odlijepi na plus 11. Usledio je silovit odgovor crno-bijelih koji serijom 12:0 prelaze u vođstvo i opet se igralo koš za koš. Ekipe su se smjenjivale u vođstvu. Panter je preuzeo odgovornost i realizovao dva napad i Partizan je dva minuta prie kraja otišao na plus tri.

Crno-bijeli su uspeli da u finišu izdrže pritisak rivala sačuvaju prednost za konačnih 83:81.

Najefikasniji u ekipi Partizana bio je Dente Eksum sa 18 poena, Njega je pratio Panter a 17, a Avramović je ubacio 14. Kod Panatinaikosa, Dvejn Bejkon je imao učinak od 19 poena, Mateuš Ponitka 12, a Arturas Gudaitis je dodao 11.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana