Otvorena izložba "Košarka Srpske"

Srna
Otvorena izložba "Košarka Srpske"

BANjALUKA - U Muzeju sporta u Banjaluci danas je otvorena osma izložba "Košarka Srpske", koja predstavlja svojevrsan pokazatelj istorije i današnje tekovine ovog sporta.

Predsjednik Košarkaškog saveza Aleksandar Đurđević izjavio je da Muzej okuplja košarkaške klubove u okviru saveza koji je obilježio 30 godina rada. "Košarka je jedan od naših najtrofejnijih sportova.

Tu su mnoge značajne medalje, međunarodne i regionalne, kao i na nivou Republike Srpske i BiH", rekao je Đurđević novinarima u Banjaluci

. On je podsjetio da Košarkaški savez Republike Srpske okuplja oko 90 košarkaških klubova, dok se kroz postavku u Muzeju nastoji pokazati dio njihovih najznačajnijih uspjeha. Direktor Sportskog centra "Borik" Nenad Talić istakao je da je mnogo truda i rada uloženo u postavljanje izložbe "Košarka Srpske".

"Pokušaćemo prikazati sve uspjehe naših košarkaša. 30 godina njihovog truda, rada i znoja pretočili smo u ovoj izložbi", naglasio je Talić. Otvaranju izložbe prisustvovala je i potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Anja Ljubojević.

Organizator izložbe je Košarkaški savez Republike Srpske u saradnji sa Sportskim centrom "Borik". Izložba će biti otvorena naredna tri mjeseca radnim danima od 7.30 do 15.30 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana