Orlovi angažovali tri košarkašice: Pojačani žele da vrate pehar

Milan Zubović
Orlovi angažovali tri košarkašice: Pojačani žele da vrate pehar

BANjALUKA - Završnicu Lige BiH Orlovi dočekuju pojačani trima košarkašicama, Draganom Domuzin, Vladinkom Erak i Goranom Marjanović.

Uprava banjalučkog tima naučila je lekciju od prošle sezone kada se nije pojačala za završne bitke pa je u majstorici izgubila titulu od Plej-ofa. Sada ima jasan plan da šampionski pehar vrati u Banjaluku.

- Preostale tri ekipe koje su izborile nastup u polufinalu plej-ofa Lige BiH angažovale su pojačanja pa i mi nismo željeli da sjedimo skrštenih ruku. Prošle sezone ostali smo bez titule jer nismo imali nekih 1.000 evra da dovedemo pojačanja što nam je jako teško palo i ubijeđen sam da ove godine neće biti tako. Angažovali smo tri kvalitetna pojačanja koje naš trener Dragana Svitlica uklapa u ostatak ekipe i vjerujem da će biti spremni za početak takmičenja jer su već igrale kod nas i poznaju sistem rada - izjavio je predsjednik Orlova Luka Lugonja za “Glas Srpske”.

Pohvalio je igračice koje su stigle i njihov odnos prema klubu.

- Domuzinova i Erak su imale bolje ponude klubova koji igraju plej-of Lige BiH, ali su ih odbile jer su željele da se vrate u svoj klub. Time su samo pokazale koliko im je stalo do Orlova i zaista im hvala na tome - dodao je Lugonja.

On se osvrnuo na sistem takmičenja u Ligi BiH kojeg je nazvao nakaradnim i pozvao nadležne da ga promijene.

- Propozicije takmičenja su totalno nakaradne jer dozvoljavaju klubovima da se nakon ligaškog dijela bukvalno dovede deset novih igračica, odnosno cijeli tim. U praksi to znači da neki klub ne mora ulagati ništa tokom sezone već samo da izbori četvrto mjesto na tabeli, a onda dovede izuzetno kvalitetna pojačanja i prošeta se do titule, a ostali koji su se borili tokom sezone i stvorili igračice ostanu bez ičega. To je suludo i zaista bi moralo da bude ispravljeno jer dovodi ekipe u neravnopravan položaj. Nigdje u regionu ne postoje takva pravila i ljudi sa strane nam se smiju kada čuju za to. Imali smo i problema pred ovaj plej-of jer niko nije znao posljednji rok za angažovanje igračica. Govorili su da je to 5, 8. na kraju 12. april - izjavio je Lugonja.

Prva utakmica

Orlovi će sutra od 19 časova ugostiti aktuelnog šampiona Plej-of dok će u drugom polufinalu igrati Banovići - Lavovi (nedjelja, 19.30). Polufinalna serija igra se na dva dobijena meča.

- Imamo povjerenje u ekipu i trenera Draganu koja je završila takmičenje na prvom mjestu tabele sa samo jednim porazom i čime smo stekli prednost domaćeg terena - dodao je Lugonja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana