OKK Igman Istočna Ilidža u Mozzartovim dresovima kreće ka novim uspjesima

Mozzart
Foto: Mozzart

OKK Igman-Istočna Ilidža važi za jedan od najmasovnijih sportskih kolektiva u BiH, koji broji više od 200 članova! Osim što bilježi velike uspjehe u seniorskoj konkurenciji, klub ima osam muških i ženskih omladinskih selekcija.

Ovakva masovnost bila je glavni razlog zašto je kompanija Mozzart riješila da podrži klub sa tradicijom dugom pola vijeka.

U pitanju je, zapravo, sljedbenik OKK Ilidža, nekadašnjeg člana Savezne lige SFR Jugoslavije. Pod novim nazivom, oni su nastavili misiju promocije igre pod obručima.

Krajem 2013. godine osnovan je OKK Igman-Istočna Ilidža. Seniori su u sezoni 2016/17 bili prvaci Druge lige RS Istok, a seniorke su se u sezonama 2019/20, 2020/21 2021/22 takmičile u Premijer ligi BiH. Nakon osvajanja titule prvaka Republike Srpske, dame će se u sezoni 2023/2024 opet takmičiti u najelitnijem nadmetanju na nivou BiH, Premijer ligi BiH.

"Imamo visoke ambicije za narednu sezonu što se tiče seniorskih sastava. Cilj nam je da ženska ekipa bude u gornjem dijelu tabele u Premijer ligi BiH, a da muški tim izbori plasman u Prvu ligu RS. Sa mlađim selekcijama želimo da učestvujemo na što više turnira širom zemlje. Veoma smo zahvalni kompaniji Mozzart na donaciji dresova, nadamo se ćemo i ubuduće imati njihovu podršku", naglasio je Zoran Šehovac, sekretar i trener u OKK Igman Istočna Ilidža.

Kroz donacije opreme, kompanija Mozzart do sada je obradovala brojne klubove širom zemlje, u različitim sportovima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana