Ognjen Stanković ima sve veću minutažu u Igokei: Pravo dokazivanje tek slijedi

Darko Dragičević
Ognjen Stanković ima sve veću minutažu u Igokei: Pravo dokazivanje tek slijedi

LAKTAŠI - Košarkaši Igokee ostvarili su zlata vrijednu pobjedu na gostovanju u Zadru, a svoju šansu u potpunosti je iskoristio mladi plejmejker Ognjen Stanković.

Jedan od najtalentovanijih igrača u svojoj generaciji je na početku godine došao u Laktaše, a trener Vladimir Jovanović mu pruža sve veću minutažu. Debitovao je protiv Crvene zvezde, a protiv Zadra je na terenu proveo 22 minuta te dobio pohvale stručnog štaba.

Igokea u ovom duelu nije mogla da računa na Dragana Milosavljevića i Brajana Kraforda pa su mladići Kosta Kondić i Stanković imali značajne uloge.

- Zahvalan sam treneru na ukazanoj šansi i sve većoj minutaži koju imam u poslednjim mečevima. Nastojim da svakog momenta koji provedem u igri opravdam to poverenje i da se izborim da i u budućnosti dobijam šansu. Svestan sam da pravo dokazivanje za mene tek sledi, ali uživam u igri i zaista pokušavam da koliko mogu pomognem timu - istakao je Stanković.

Igokea je pobjedom u Zadru obezbijedila opstanak, a veoma je blizu da izbjegne i mjesto koje donosi baraž. Praktično im je potrebna jedna pobjeda u posljednja četiri meča.

- Vezane pobjede su nam donijele samopouzdanje, tako da je atmosfera odlična. Posebno što smo do trijumfa u Zadru došli nakon dramatičnog finiša. Svima nam je sad lakše i mirnije ulazimo u završnicu s ciljem da je što bolje odigramo - istakao je mladi košarkaš.

Pored obaveza u seniorskom timu Stanković će biti na raspolaganju i treneru Slobodanu Kecmanu u prvom izdanju juniorske FIBA lige šampiona od 11. do 15. aprila. Mladi košarkaši nastupaće u grupi A zajedno sa Nimburkom, Hapoel Jerusalimom, Ostendeom i Mursijom. U grupi B igraće Ritas, Ludvigsburg, Tofaš, Bnei Herzlija i Tenerife. Igosi će prvog dana snage odmjeriti sa Ostendeom (11.15 časova), a potom i Mursijom (20.15). Drugog dana na redu je okršaj protiv Nimburka (15.45), a trećeg slijedi Hapoel (11.15). Dva najbolja tima će proći u polufinale 14. aprila. Dan kasnije je finale.

Tanasković u Španiji

Nikola Tanasković zvanično je napustio Igokeu i potpisao za španski Rio Breogan. U ovom timu već igraju Stefan Momirov i Nemanja Nenadić, dok je trener Veljko Mršić. Tanasković je u ABA ligi prosječno bilježio 14,7 poena i 6,3 skoka. Njegov novi klub je na devetom mjestu španskog prvenstva, uz skor od 12 pobjeda i poraza, a bori se za plej-of.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana