Oglasio se direktor Zvezde: "Rečeno nam je da šampion ABA ide u Evroligu"

GS
Foto: Sportal

Generalni direktor KK Crvene zvezde Nemanja Vasiljević oglasio se nakon vijesti da titula u ABA ligi više ne daje prednost pri dodjeli vajldkarti za Evroligu.

To je izjavio Paulius Motiejunas, izvršni direktor Evrolige za Baketnjus, što znači da Zvezda, koja je nedavno u finalu regionalnog takmičenja dobila seriju protiv Partizana sa 3-0,  kao šampion ABA neće imati sigurno mjesto u Evroligi naredne sezone.

"U februaru smo, u kancelarijama kluba, imali zvaničan sastanak sa čelnicima Evrolige, predsednikom Dejanom Bodirogom i generalnim direktorom Paulijosom Motejunasom, a ispred Zvezde smo bili predsednik Nebojša Čović, predsednik Upravnog odbora Željko Drčelić, sportski direktor Milan Dozet i ja. Na tom sastanku nam je između ostalog rečeno da će šampion ABA lige igrati Evroligu sledeće sezone", rekao je Vasiljević za Meridian sport.

Prema riječima Motiejunasa, konačnu odluku će donijeti klubovi Evrolige sa stalnim licencama.

Ranije tokom godine, Motiejunas je najavio da će vjerovatno jedna od pet ekipa napustiti Evroligu naredne sezone, a u pitanju su Crvena zvezda, Partizan, Alba Berlin, Virtus Bolonja ili Valensija, prenosi B92.

Neizvijesno je i da li će Pariz, kao osvajač Evrokupa igrati u elitnom takmičenju, a odluke se očekuju tokom juna i jula.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana